Készítsd elő a hozzávalókat: hámozd meg a fokhagymát és aprítsd finomra.
A fokhagymát reszelőn is lereszelheted, ha nem szeretnéd aprítani.
Egy nagy tálban keverd össze a darált sertéshúst, az őrölt paprikát, a chili port, a köményt, a koriandert és az oregánót.
Ha nem szereted a túl csípős ízeket, csökkentsd a chili por mennyiségét. A fűszereket alaposan keverd el a húsban, hogy mindenhol egyenletesen eloszoljanak.
Add hozzá az ecetet, a sót és a borsot, majd alaposan keverd össze, hogy a fűszerek egyenletesen eloszoljanak a húson.
Az ecet segít a hús állagának kialakításában és az ízek összeérésében. Használj almaecetet vagy fehérborecetet.
Formázz kisebb kolbászszerű rudakat a húsból, vagy egyszerűen tárold egy tálban a hűtőben.
A kolbászszerű rudak formázásához használhatsz kolbásztöltőt is.
Használhatod azonnal sütésre serpenyőben, vagy tárold légmentesen zárható edényben a hűtőben 1-2 napig, hogy az ízek összeérjenek.
Minél tovább áll a hűtőben, annál intenzívebbek lesznek az ízek.
A kész chorizót használhatod tortillákhoz, quesadillákhoz, vagy egyszerűen tojás mellé reggelire.
A chorizót felhasználhatod levesekhez, ragukhoz is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.