A mézes-mustáros csirkemell egy modern ízvilágot képviselő étel, amely az édes és a savanykás ízek kedvelői számára különleges élvezet. Az első ilyen fogások az amerikai BBQ-kultúrában készültek, ahol a csirkehúst mézes-mustáros mázban sütik, hogy a hús lédús és ízletes legyen.
Vágd fel a csirkemellet vékony szeletekre, és sózd, borsozd meg.
A vékony szeletek hamarabb átsülnek, és jobban átjárja őket a szósz.
Készítsd el a mézes-mustáros szószt: keverd össze a mézet, mustárt, apróra vágott fokhagymát és az olívaolajat.
A szószhoz adhatsz egy kevés szójaszószt is, hogy még ízletesebb legyen.
Melegíts egy serpenyőt, és süsd meg a csirkemell szeleteket olívaolajon, amíg aranybarna nem lesz.
Ne zsúfold tele a serpenyőt, mert a csirke nem pirul meg rendesen, hanem párolódni fog.
Öntsd rá a mézes-mustáros szószt a csirkére, és főzd még néhány percig, amíg a szósz besűrűsödik és a csirke teljesen átitatódik vele.
Ha a szósz túl sűrű lenne, adhatsz hozzá egy kevés vizet vagy alaplevet.
Tálald melegen, köretként rizst vagy salátát kínálva.
Szórhatsz rá szezámmagot vagy aprított petrezselymet tálalás előtt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.