Miso pancake tálalva

Miso pancake

A miso pancake egy modern japán ihletésű sós palacsinta, amely a miso paszta gazdag, umami ízét ötvözi a könnyű, puha tésztával. A miso, amely az egyik legfontosabb összetevő a japán konyhában, erjesztett szójapaszta, és mély ízt ad az ételeknek. Ezt a palacsintát gyakran szójaszósszal vagy japán majonézzel tálalják, hogy még izgalmasabbá tegyék az ízélményt. Tökéletes választás egy gyors és különleges reggelihez vagy vacsorához.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Liszt
2 db Tojás
200 ml Tej
50 ml Víz
30 g Vaj
20 g Fehér miso paszta
5 g Sütőpor
10 g Zöldhagyma
5 g Szezámmag
15 ml Olívaolaj
0.5 tk.
0.25 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a borsot.

    A sütőport szitáld a liszttel együtt, hogy egyenletesen eloszoljon és a palacsinták szép magasak legyenek.

    2

    Egy másik edényben keverd el a tojásokat, a tejet, a vizet és az olvasztott vajat.

    A vaj ne legyen túl forró, mielőtt hozzáadod a többi hozzávalóhoz, mert megfőzheti a tojásokat.

    3

    Add hozzá a fehér miso pasztát a nedves hozzávalókhoz, és keverd addig, amíg teljesen fel nem oldódik.

    A miso paszta feloldásához használj egy habverőt, hogy ne maradjanak benne csomók.

    4

    Fokozatosan öntsd hozzá a nedves keveréket a lisztes keverékhez, és dolgozd össze, hogy sima tésztát kapj.

    A nedves és a száraz hozzávalókat lassan, óvatosan keverd össze, hogy elkerüld a túlkeverést. A túlkeverés kemény palacsintákat eredményez.

    5

    Melegíts egy serpenyőt közepes lángon, és kend meg egy kevés olívaolajjal.

    Használj egy ecsetet vagy papírtörlőt, hogy egyenletesen kend ki a serpenyőt olajjal.

    6

    Egy merőkanálnyi tésztát önts a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el.

    A palacsinták méretét a merőkanál méretével szabályozhatod.

    7

    Süsd a palacsintát kb. 2-3 percig, amíg aranybarna lesz, majd fordítsd meg és süsd további 2 percig.

    Akkor fordítsd meg a palacsintát, ha a tetején buborékok jelennek meg és a szélei kezdenek megszilárdulni.

    8

    Szórd meg frissen aprított zöldhagymával és pirított szezámmaggal a tálalás előtt.

    A zöldhagymát és a szezámmagot tálalás előtt közvetlenül szórd rá, hogy frissek és ropogósak maradjanak.

    9

    Tálald forrón, opcionálisan szójaszósszal vagy japán majonézzel.

    A szójaszósz vagy a japán majonéz kiemeli a miso ízét.