Mochi fagylalmmal, frissen formázva, a közepén fagylalttal

Mochi fagylalmmal

A mochi egy hagyományos japán édesség, amely rizslisztből készült tésztájával vált híressé. A mochi fagylalmmal töltött változata különösen népszerű a forró nyári hónapokban, mivel a fagylalt hideg és frissítő élményt ad. Az édesség puha és rugalmas tésztája különleges textúrát ad, míg a fagylalt középen való elhelyezése különleges ízharmóniát biztosít.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Mochi rizsliszt
50 g Cukor
100 ml Tej
100 ml Víz
500 g Fagylalt (ízlés szerint)
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A mochi rizslisztet keverd össze a cukorral, vaníliás cukorral és egy csipet sóval.

    A vaníliás cukor hozzáadása különleges ízt ad a mochi tésztának, és egy kis édességet csempész az ételbe.

    2

    A vizet és tejet keverd össze, majd fokozatosan add hozzá a rizsliszt keverékhez, és keverd simára.

    A víz és a tej kombinációja segít abban, hogy a tészta sima és rugalmas legyen, ne legyen túl kemény.

    3

    A keveréket öntsd egy hőálló tálba, és a tálat tedd mikrohullámú sütőbe 1-2 percre, majd keverd át. Ismételd meg ezt a folyamatot még kétszer, amíg a tészta sűrűsödni nem kezd.

    Mikrohullámú sütőben való sütés segít abban, hogy a tészta sűrű és rugalmas legyen, és a mochi alapja könnyen formálhatóvá váljon.

    4

    Amikor a tészta elérte a kívánt sűrűséget, hagyd kihűlni, majd formázz belőle kis golyókat.

    Használj egy kevés kukoricakeményítőt a kezedre, hogy a tészta ne ragadjon.

    5

    A golyókat óvatosan nyisd szét, és a közepébe helyezz egy kis fagylaltot (ízlés szerint). Ezután formázd vissza golyóvá.

    A fagylalt választása egyéni preferencián alapulhat, de a vaníliás vagy zöld tea fagylalt különösen jól illik a mochihoz.

    6

    Helyezd a kész mochi golyókat a fagyasztóba, és hagyd őket legalább 2-3 órán keresztül megfagyni.

    A fagyasztás segít, hogy a mochi állaga tökéletes legyen, és a fagylalt középen hidegen maradjon.

    7

    Tálald a mochi fagylalmmal azonnal, és élvezd a friss, hűs édességet.

    A mochi fagylalmmal egy igazi nyári desszert, amely friss és hideg élményt nyújt minden falatnál.