Moela csípős paprikával, friss korianderrel tálalva

Moela csípős paprikával

A moela egy hagyományos étel, amely Grúziában és más kaukázusi régiókban népszerű. A csípős paprikával és fűszeres szószokkal készült változata izgalmas étkezést biztosít, ahol a hús és a fűszerek egy tökéletes harmóniában egyesülnek. A koriander zöldségek frissessége és ízesítése kiemeli a paprikás moela intenzív ízét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Moela
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
2 db Csípős paprika
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 tk. Pirospaprika
2 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A moelát alaposan tisztítsd meg, ha szükséges, a felesleges hártyákat is távolítsd el. Ezt követően vágd kisebb darabokra.

    A moela tisztítása fontos, mivel a hártyák és felesleges részek megnehezíthetik a főzést.

    2

    A vöröshagymát és fokhagymát hámozd meg, majd aprítsd fel.

    Az apróra vágott hagyma és fokhagyma alapot ad az étel ízének, és segít a csípős paprikák enyhítésében.

    3

    Egy serpenyőben öntsd az olívaolajat, majd pirítsd meg benne a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesedni nem kezd.

    A pirított hagyma és fokhagyma mélyebb ízt ad, így az étel gazdagabb lesz.

    4

    Add hozzá a csípős paprikát és a pirospaprikát, majd alaposan keverd össze.

    A csípős paprika fokozza az étel intenzitását, de ha nem szereted túl csípősre, akkor kevesebb paprikát is használhatsz.

    5

    Tedd a moelát a serpenyőbe, és pirítsd 5-10 percig, hogy a hús kifejezetten aranybarna legyen.

    A moela megfelelő pirítása nagyon fontos, hogy a hús kívül ropogós, belül pedig szaftos maradjon.

    6

    Adjon hozzá sót, borsot, és alaposan keverje össze az összes hozzávalót.

    A bors és só mennyisége a személyes ízlés szerint változtatható, de ügyelj arra, hogy a csípős paprikával való összhang megfelelő legyen.

    7

    Tálald friss korianderrel díszítve, hogy friss ízt adjon az ételnek.

    A koriander zöldségek friss íze tökéletesen kiegészíti a fűszeres, csípős paprikát.