A főtt babot pürésítsd simára egy turmixgép segítségével.
A pürésített bab gazdag állagot ad, és könnyen formázható lesz a következő lépéseknél.
A garnélákat tisztítsd meg, és apró darabokra vágd fel.
A garnélát ne vágd túl apróra, hogy megőrizzék a szép textúrájukat.
A főtt tojásokat apró darabokra vágd.
A tojás darabkák még jobb textúrát adnak, ha nem pürésíted teljesen.
Egy serpenyőben, kevés olívaolajon pirítsd meg a hagymát és adj hozzá fűszereket.
Ne pirítsd túl a hagymát, hogy megőrizze az ízét, de kellő színt kapjon.
Add hozzá a pürésített babot, garnélát, tojást, kókusztejet, citromlevet, pálmacukrot, és jól keverd össze.
A kókusztej finom krémességet ad, míg a pálmacukor egy különleges édességet hoz az ételbe.
A keveréket formázd kis golyókká, és tedd a szárított pálma levelekre.
Ha nincs pálma levél, akkor fém sütőformát is használhatsz.
A golyókat párold le forró vízben 15-20 percig.
Ha nem szeretnéd párolni, akkor sütőben is készítheted 180°C-on 25-30 percig.
A kész Moi Moi-t tálald frissen, és ízesítsd sóval, borssal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.