Moi Moi pálmaolajjal, frissen tálalva, gazdag ízekkel

Moi Moi pálmaolajjal

A Moi Moi egy hagyományos afrikai étel, amely különösen Nigériában és Nyugat-Afrikában népszerű. Eredetileg főtt mung babból, pálmaolajjal és fűszerekkel készül. A pálmaolaj adja az ételnek az egyedi ízét, míg a koriander és a fokhagyma frissességet és mélységet biztosít a fogásnak. A Moi Moi könnyen elkészíthető, és tökéletes választás vegetáriánus étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Mung bab
2 ek. Pálmaolaj
1 db Hagyma
1 db Piros paprika
2 gerezd Fokhagyma
1 csokor Friss koriander
50 g Kókuszreszelék
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 db Zöld chili
1 csésze Párolt rizs

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A mung babot egy éjszakára áztasd be vízbe. Másnap szűrd le, és tedd félre.

    A bab beáztatása segít a gyorsabb főzésben és megkönnyíti az emésztést.

    2

    A hagymát és a fokhagymát vágd finomra, a paprikát szeleteld fel. A pálmaolajat egy serpenyőben melegítsd fel, és dinszteld meg benne a hagymát és fokhagymát.

    A pálmaolaj adja az ételnek a gazdag ízt, de ne hagyd, hogy túl forró legyen, mert megéghet.

    3

    Add hozzá a felkockázott piros paprikát és a zöld chilit, majd pár percig pirítsd együtt a hagymás keverékkel.

    A chili csípős ízt ad a ételnek, de ha nem szereted a túl erőset, csökkentsd a chili mennyiségét.

    4

    Miután a paprikák megpuhultak, add hozzá a beáztatott mung babot, a kókuszreszeléket, a sót, a fekete borsot és a koriandert.

    A koriander friss íze nagyszerűen kiegészíti a bab és a fűszerek ízét.

    5

    Egy hőálló edényben helyezd a keveréket, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje. Párold alacsony lángon 30-40 percig, amíg a bab teljesen megpuhul.

    Ne hagyd, hogy a víz elpárologjon, ha szükséges, adj hozzá még egy kis vizet a főzés közben.

    6

    Tálald a kész Moi Moi-t a párolt rizzsel, és friss korianderrel díszítve.

    A friss koriander szép színt ad az ételnek, és a friss ízeket kiemeli.