A mung babot egy éjszakára áztasd be vízbe. Másnap szűrd le, és tedd félre.
A bab beáztatása segít a gyorsabb főzésben és megkönnyíti az emésztést.
A hagymát és a fokhagymát vágd finomra, a paprikát szeleteld fel. A pálmaolajat egy serpenyőben melegítsd fel, és dinszteld meg benne a hagymát és fokhagymát.
A pálmaolaj adja az ételnek a gazdag ízt, de ne hagyd, hogy túl forró legyen, mert megéghet.
Add hozzá a felkockázott piros paprikát és a zöld chilit, majd pár percig pirítsd együtt a hagymás keverékkel.
A chili csípős ízt ad a ételnek, de ha nem szereted a túl erőset, csökkentsd a chili mennyiségét.
Miután a paprikák megpuhultak, add hozzá a beáztatott mung babot, a kókuszreszeléket, a sót, a fekete borsot és a koriandert.
A koriander friss íze nagyszerűen kiegészíti a bab és a fűszerek ízét.
Egy hőálló edényben helyezd a keveréket, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje. Párold alacsony lángon 30-40 percig, amíg a bab teljesen megpuhul.
Ne hagyd, hogy a víz elpárologjon, ha szükséges, adj hozzá még egy kis vizet a főzés közben.
Tálald a kész Moi Moi-t a párolt rizzsel, és friss korianderrel díszítve.
A friss koriander szép színt ad az ételnek, és a friss ízeket kiemeli.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.