Mole guatemalteco tálalva marhahússal, zöldségekkel és friss korianderrel

Mole guatemalteco

A mole guatemalteco egy különleges mexikói étel, amely gazdag mole szószban készül. A mole szósz alapja a chili, a kakaó, a fűszeres paprika, és a szezámmag, ami kiemelkedő ízélményt ad. Az étel Guatemalából származik, és jellemzően ünnepi alkalmakon készítik, gyakran marhahússal tálalva. A mole guatemalteco egy igazán ínycsiklandó és gazdag étel.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Csirkehús
2 ek. Olívaolaj
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Chili por
2 ek. Kakaó
200 g Fekete bab
2 ek. Szezámmag
1 tk. Füstölt paprika
1 ek. Cukor
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
500 ml Zöldségleves
1 ek. Méz
2 ek. Száraz pirított mandula
100 g Tejföl

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsd meg a csirkehúst mindkét oldalán aranybarnára.

    A csirkehúst ne süsd túl, hogy ne legyen száraz, érdemes csak aranybarnára sütni.

    2

    Közben aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát, majd add hozzá a hús mellé. Pirítsd őket még pár percig.

    A fokhagyma és a hagyma aromája kiemeli a mole ízét.

    3

    Add hozzá a chili port, a kakaót, a szezámmagot, a füstölt paprikát, a cukrot és a sót. Alaposan keverd össze, majd öntsd rá a zöldségleveset.

    A kakaó gazdagítja a mole szószát, a szezámmag pedig egy különleges ropogós textúrát ad.

    4

    Tedd bele a fekete babot, és forrald fel. Csökkentsd a hőt, és hagyd főzni alacsony lángon 40-45 percig.

    A bab puhára főzése segíti a mole ízeinek összeolvadását.

    5

    A végén adj hozzá friss koriandert, és hagyd pihenni 5 percig.

    A koriander friss íze tökéletesen illik a mole guatemalteco gazdag szószához.