Melegítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsd meg a csirkehúst mindkét oldalán aranybarnára.
A csirkehúst ne süsd túl, hogy ne legyen száraz, érdemes csak aranybarnára sütni.
Közben aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát, majd add hozzá a hús mellé. Pirítsd őket még pár percig.
A fokhagyma és a hagyma aromája kiemeli a mole ízét.
Add hozzá a chili port, a kakaót, a szezámmagot, a füstölt paprikát, a cukrot és a sót. Alaposan keverd össze, majd öntsd rá a zöldségleveset.
A kakaó gazdagítja a mole szószát, a szezámmag pedig egy különleges ropogós textúrát ad.
Tedd bele a fekete babot, és forrald fel. Csökkentsd a hőt, és hagyd főzni alacsony lángon 40-45 percig.
A bab puhára főzése segíti a mole ízeinek összeolvadását.
A végén adj hozzá friss koriandert, és hagyd pihenni 5 percig.
A koriander friss íze tökéletesen illik a mole guatemalteco gazdag szószához.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.