Mole Michoacano csirkehússal tálalva, gazdag fűszerekkel

Mole Michoacano

A Mole Michoacano a mexikói konyha egyik legismertebb étele, amelyet különböző módokon készítenek a különböző régiókban. A mole szósz gazdag és komplex ízekkel rendelkezik, melyet számos fűszer, chili és csokoládé ad. Michoacánban a mole elkészítése a családi hagyományok része, és gyakran ünnepi alkalmakon készítik. A mole Michoacano egy ínycsiklandó étel, amely egyedülállóan gazdag, édes és csípős ízeket egyesít, és a csirkehússal tökéletes harmóniát alkot.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
3 db Szárított guajillo chili
2 db Szárított pasilla chili
2 db Tojás
50 g Tökmag
25 g Szezámmag
4 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
500 ml Fűszeres csirkehúsleves alaplé
1 tk. Szárított koriander
1 tk. Szárított fahéj
2 db Szegfűszeg
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Barna cukor
2 db Paradicsom
600 g Csirkehús (pl. comb)
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A chiliket (guajillo és pasilla) vágd fel és távolítsd el a magjaikat. Áztasd őket meleg vízben 15-20 percig, amíg megpuhulnak.

    A chilik magjainak eltávolítása segít abban, hogy a mole ne legyen túl keserű.

    2

    A tökmagot és a szezámmagot egy száraz serpenyőben pirítsd meg közepes lángon, amíg enyhén aranybarna színt nem kapnak. Ezt követően tedd félre hűlni.

    A magokat ne hagyd egyedül a serpenyőben, mert gyorsan megéghetnek. Állandó keverés mellett pirítsd őket.

    3

    A fokhagymát és a hagymát vágd apróra, majd pirítsd meg őket egy serpenyőben egy evőkanál olívaolajjal, amíg üvegesek nem lesznek.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert keserű ízt adhat az ételnek.

    4

    A paradicsomokat grillezd vagy pörköld meg egy serpenyőben, amíg a héjuk feketedni kezd, majd hámozd meg őket és vágd fel.

    A paradicsomok pörkölése intenzívebb ízt ad a mole szósznak.

    5

    Tedd a megpuhult chiliket, a pirított magokat, a fűszereket (koriander, fahéj, szegfűszeg) és a pirított fokhagymát egy turmixgépbe, majd öntsd rá a csirkehúsleves alaplét.

    A mole szósz állaga attól függ, hogy mennyi folyadékot használsz. Ha sűrűbb szószt szeretnél, kevesebb alaplét adj hozzá.

    6

    A hozzávalókat turmixold simára, majd öntsd vissza a serpenyőbe, és főzd alacsony lángon 10-15 percig, amíg a szósz besűrűsödik.

    A mole szósznak szép sötét színűnek és gazdag ízűnek kell lennie. Kóstold meg, és szükség szerint ízesítsd további sóval vagy cukorral.

    7

    A csirkehúst enyhén sózd és borsozd, majd egy serpenyőben olajban pirítsd meg, amíg kívül ropogós és belül puha nem lesz.

    A csirkehús fokozatos sütése segít megőrizni a hús szaftosságát, miközben kívül ropogós lesz.

    8

    A kész mole szószt öntsd a megsült csirkehúsra, és keverd össze, hogy a hús minden része be legyen vonva a szószba. Tálald melegen.

    A mole szósz jól illik rizshez, tortilla chipshez vagy akár friss salátához is.