A chiliket (guajillo és pasilla) vágd fel és távolítsd el a magjaikat. Áztasd őket meleg vízben 15-20 percig, amíg megpuhulnak.
A chilik magjainak eltávolítása segít abban, hogy a mole ne legyen túl keserű.
A tökmagot és a szezámmagot egy száraz serpenyőben pirítsd meg közepes lángon, amíg enyhén aranybarna színt nem kapnak. Ezt követően tedd félre hűlni.
A magokat ne hagyd egyedül a serpenyőben, mert gyorsan megéghetnek. Állandó keverés mellett pirítsd őket.
A fokhagymát és a hagymát vágd apróra, majd pirítsd meg őket egy serpenyőben egy evőkanál olívaolajjal, amíg üvegesek nem lesznek.
Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert keserű ízt adhat az ételnek.
A paradicsomokat grillezd vagy pörköld meg egy serpenyőben, amíg a héjuk feketedni kezd, majd hámozd meg őket és vágd fel.
A paradicsomok pörkölése intenzívebb ízt ad a mole szósznak.
Tedd a megpuhult chiliket, a pirított magokat, a fűszereket (koriander, fahéj, szegfűszeg) és a pirított fokhagymát egy turmixgépbe, majd öntsd rá a csirkehúsleves alaplét.
A mole szósz állaga attól függ, hogy mennyi folyadékot használsz. Ha sűrűbb szószt szeretnél, kevesebb alaplét adj hozzá.
A hozzávalókat turmixold simára, majd öntsd vissza a serpenyőbe, és főzd alacsony lángon 10-15 percig, amíg a szósz besűrűsödik.
A mole szósznak szép sötét színűnek és gazdag ízűnek kell lennie. Kóstold meg, és szükség szerint ízesítsd további sóval vagy cukorral.
A csirkehúst enyhén sózd és borsozd, majd egy serpenyőben olajban pirítsd meg, amíg kívül ropogós és belül puha nem lesz.
A csirkehús fokozatos sütése segít megőrizni a hús szaftosságát, miközben kívül ropogós lesz.
A kész mole szószt öntsd a megsült csirkehúsra, és keverd össze, hogy a hús minden része be legyen vonva a szószba. Tálald melegen.
A mole szósz jól illik rizshez, tortilla chipshez vagy akár friss salátához is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.