A halat tisztítsd meg, majd vágd kisebb darabokra.
A friss hal a legjobb a moqueca capixaba elkészítéséhez, de fagyasztott halat is használhatsz.
A hagymát, paprikát, paradicsomot és fokhagymát vágd apróra.
A zöldségeket apróra vágva könnyebben összeérnek, és gyorsabban megfőnek.
Egy nagyobb serpenyőben vagy fazékban melegítsd az olívaolajat, majd tedd bele a hagymát, paprikát és fokhagymát. Pirítsd őket pár percig, amíg a hagyma üveges nem lesz.
A hagyma pirítása fokozza az ízeket, és egy kellemes édes ízt ad a moquecának.
Add hozzá a paradicsomot és a halat, és pirítsd tovább pár percig.
A paradicsomot ne hagyd sokáig főzni, mert elveszítheti friss ízét.
Öntsd rá a kókusztejet és ízesítsd sóval. Hagyd lassan főzni 10-15 percig, amíg a hal teljesen megpuhul.
Ha szeretnéd, egy kis csípős paprikát is adhatsz hozzá, hogy pikánsabb legyen.
A végén facsard bele a lime levét, és szórd meg friss korianderrel.
A lime friss íze kiemeli a hal ízét, és a koriander aromája ad egy különleges frissességet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.