Moqueca capixaba tálalva, friss korianderrel

Moqueca capixaba

A Moqueca capixaba egy hagyományos brazil étel, amely a halas ételek egyik legnépszerűbb változata. A kókusztej és a friss zöldségek gazdagítják a hal ízét, miközben egy igazán aromás, ínycsiklandó ételt alkotnak. Az étel alapja a friss hal és a fűszerek, míg a koriander és lime adja meg a végső frissességet, ami a Moqueca capixaba ízvilágát olyan különlegessé teszi.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Hal filé
200 ml Kókusztej
1 db Piros paprika
2 db Hagyma
2 db Paradicsom
2 gerezd Fokhagyma
1 csokor Koriander
3 ek. Olívaolaj
1 db Lime
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat tisztítsd meg, majd vágd kisebb darabokra.

    A friss hal a legjobb a moqueca capixaba elkészítéséhez, de fagyasztott halat is használhatsz.

    2

    A hagymát, paprikát, paradicsomot és fokhagymát vágd apróra.

    A zöldségeket apróra vágva könnyebben összeérnek, és gyorsabban megfőnek.

    3

    Egy nagyobb serpenyőben vagy fazékban melegítsd az olívaolajat, majd tedd bele a hagymát, paprikát és fokhagymát. Pirítsd őket pár percig, amíg a hagyma üveges nem lesz.

    A hagyma pirítása fokozza az ízeket, és egy kellemes édes ízt ad a moquecának.

    4

    Add hozzá a paradicsomot és a halat, és pirítsd tovább pár percig.

    A paradicsomot ne hagyd sokáig főzni, mert elveszítheti friss ízét.

    5

    Öntsd rá a kókusztejet és ízesítsd sóval. Hagyd lassan főzni 10-15 percig, amíg a hal teljesen megpuhul.

    Ha szeretnéd, egy kis csípős paprikát is adhatsz hozzá, hogy pikánsabb legyen.

    6

    A végén facsard bele a lime levét, és szórd meg friss korianderrel.

    A lime friss íze kiemeli a hal ízét, és a koriander aromája ad egy különleges frissességet.