Moqueca fehér borral, kókusztejjel, friss korianderrel díszítve

Moqueca fehér borral

A moqueca egy tradicionális brazil étel, amelyet halból, kókusztejből és zöldségekből készítenek. Az étel különleges, gazdag íze a kókusztej és a friss koriander kombinációjából származik, míg a fehér bor hozzáadása kiemeli a hal ízét. Az étel története a brazil partvidékekhez nyúlik vissza, ahol az egyszerű, de ízletes étkezések részeként vált népszerűvé. Az ízek harmóniáját a lime frissessége és a fűszeres összetevők biztosítják, így tökéletes választás egy friss, egészséges étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Hal filé (tőkehal vagy más fehér húsú hal)
3 szegfű Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
1 db Paprika
3 db Paradicsom
150 ml Fehér bor
400 ml Kókusztej
1 csokor Friss koriander
1 db Lime
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 db Chili

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halfiléket vágd kisebb darabokra, majd sózd és borsozd. A fokhagymát és a vöröshagymát apróra vágd.

    A halat lehet előre bepácolni egy kis citromlével és sóval, hogy még ízesebb legyen.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd add hozzá a vöröshagymát, fokhagymát és a felkockázott paprikát. Pirítsd 3-4 percig, amíg a hagyma üvegesedik.

    Ne pirítsd túl sokáig a fokhagymát, mert könnyen keserűvé válik. Amikor illatos, akkor jó.

    3

    Add hozzá a felkockázott paradicsomot, és főzd őket 5-7 percig, hogy a paradicsom levet eresszen.

    A paradicsomot ne hagyd túl sokáig főni, hogy ne veszítse el a friss ízét.

    4

    Öntsd hozzá a fehér bort, és hagyd, hogy 2-3 percig forrjon, hogy az alkohol elpárologjon.

    A fehér bor segít kiemelni a zöldségek ízét, de ha nem szeretnéd, használhatsz helyette alaplevet is.

    5

    Add hozzá a kókusztejet, és keverd össze. Tedd bele a haldarabokat, majd főzd 10-12 percig, amíg a hal megpuhul.

    Ha túl sűrű lenne a szósz, egy kis vizet is adhatsz hozzá, hogy a kívánt állagot elérd.

    6

    A főzés végén facsard bele a lime levét, és szórd meg friss korianderrel.

    A lime frissessége kiemeli az étel ízét, a koriander pedig frissességet és színt ad a tálalásnak.