A halfiléket vágd kisebb darabokra, majd sózd és borsozd. A fokhagymát és a vöröshagymát apróra vágd.
A halat lehet előre bepácolni egy kis citromlével és sóval, hogy még ízesebb legyen.
Egy nagy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd add hozzá a vöröshagymát, fokhagymát és a felkockázott paprikát. Pirítsd 3-4 percig, amíg a hagyma üvegesedik.
Ne pirítsd túl sokáig a fokhagymát, mert könnyen keserűvé válik. Amikor illatos, akkor jó.
Add hozzá a felkockázott paradicsomot, és főzd őket 5-7 percig, hogy a paradicsom levet eresszen.
A paradicsomot ne hagyd túl sokáig főni, hogy ne veszítse el a friss ízét.
Öntsd hozzá a fehér bort, és hagyd, hogy 2-3 percig forrjon, hogy az alkohol elpárologjon.
A fehér bor segít kiemelni a zöldségek ízét, de ha nem szeretnéd, használhatsz helyette alaplevet is.
Add hozzá a kókusztejet, és keverd össze. Tedd bele a haldarabokat, majd főzd 10-12 percig, amíg a hal megpuhul.
Ha túl sűrű lenne a szósz, egy kis vizet is adhatsz hozzá, hogy a kívánt állagot elérd.
A főzés végén facsard bele a lime levét, és szórd meg friss korianderrel.
A lime frissessége kiemeli az étel ízét, a koriander pedig frissességet és színt ad a tálalásnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.