A gombát tisztítsd meg és szeleteld fel. A paprikát, paradicsomot, hagymát és fokhagymát apróra vágd.
A gomba gyorsan felszívja a nedvességet, ezért a szeletelés előtt ne hagyd túl sokáig a vízben.
Egy nagy serpenyőben hevítsd az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket 2-3 percig, amíg üvegesek lesznek.
Ügyelj rá, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert az keserű ízt adhat.
Add hozzá a paprikát és paradicsomot, és főzd őket még 5-7 percig, amíg a paradicsomok megpuhulnak.
A paradicsomok gyorsan kiengedik a levüket, ami segít a szósz kialakításában.
Ezután add hozzá a gombát, és keverd össze. Főzd őket 5 percig, amíg a gomba le nem ereszti a levét.
A gomba lepirítása segít, hogy az ízek jobban összeérjenek és koncentrálódjanak.
Öntsd hozzá a kókusztejet, sózd és borsozd meg. Hagyd főzni 10-15 percig, amíg az étel egy sűrű, gazdag szósszá válik.
A kókusztej gazdag ízt ad a moquecának, és segít, hogy a gomba omlós legyen.
A lime levét facsard bele, majd szórd meg friss korianderrel. Keverd össze, és tálald rizzsel.
A lime frissessége kiemeli a kókusz gazdag ízét, és segít egyensúlyban tartani az ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.