Moqueca gombával, kókusztejjel és friss korianderrel tálalva

Moqueca Gombával

A Moqueca egy hagyományos brazil étel, amely az ország különböző részeiben más-más módon készül. Az étel alapja a kókusztej és a friss zöldségek, melyek a trópusi ízeket idézik. A gomba hozzáadásával egy könnyed, mégis gazdag ételt kapunk, amely tökéletesen passzol a rizshez. Az ételt a friss koriander és lime levével tálalva egy friss, zamatos élményt nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Gomba
400 ml Kókusztej
1 db Piros paprika
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 db Lime leve
2 db Paradicsom
1 csokor Koriander
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A gombát tisztítsd meg és szeleteld fel. A paprikát, paradicsomot, hagymát és fokhagymát apróra vágd.

    A gomba gyorsan felszívja a nedvességet, ezért a szeletelés előtt ne hagyd túl sokáig a vízben.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevítsd az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket 2-3 percig, amíg üvegesek lesznek.

    Ügyelj rá, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert az keserű ízt adhat.

    3

    Add hozzá a paprikát és paradicsomot, és főzd őket még 5-7 percig, amíg a paradicsomok megpuhulnak.

    A paradicsomok gyorsan kiengedik a levüket, ami segít a szósz kialakításában.

    4

    Ezután add hozzá a gombát, és keverd össze. Főzd őket 5 percig, amíg a gomba le nem ereszti a levét.

    A gomba lepirítása segít, hogy az ízek jobban összeérjenek és koncentrálódjanak.

    5

    Öntsd hozzá a kókusztejet, sózd és borsozd meg. Hagyd főzni 10-15 percig, amíg az étel egy sűrű, gazdag szósszá válik.

    A kókusztej gazdag ízt ad a moquecának, és segít, hogy a gomba omlós legyen.

    6

    A lime levét facsard bele, majd szórd meg friss korianderrel. Keverd össze, és tálald rizzsel.

    A lime frissessége kiemeli a kókusz gazdag ízét, és segít egyensúlyban tartani az ételt.