A halat kockázd fel, locsold meg lime levével, majd sózd meg, és tedd félre pácolódni legalább 15 percre. A paprikákat és paradicsomokat szeleteld vékonyra, a hagymát félkarikákra vágd, a fokhagymát aprítsd.
A halat ne pácoljuk túl sokáig lime-lével, mert a sav megfőzheti a halhúst, és az széteshet főzéskor.
Egy mély serpenyőben melegítsd fel az olajat, majd párold meg benne a hagymát, fokhagymát és paprikát kb. 5 percig. Ezután add hozzá a paradicsomot, és főzd további 5 percig.
Ha szeretnéd még intenzívebbé tenni az ízt, használj egy kevés füstölt paprikát is.
Öntsd hozzá a kókusztejet, keverd össze, és amikor felforrt, helyezd bele a pácolt haldarabokat. Főzd fedő alatt alacsony lángon 10-12 percig, míg a hal teljesen átfő.
Ne keverd túl sokat, hogy a hal ne törjön össze – inkább óvatosan rázd meg a serpenyőt.
A főzés végén szórd meg friss korianderrel, és ízlés szerint adj hozzá még lime-ot. Azonnal tálalható főtt rizzsel vagy friss kenyérrel.
A koriandert csak közvetlenül a tálalás előtt add hozzá, így megőrzi friss ízét és színét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.