A halat szeleteld fel kisebb darabokra. A paprikát, paradicsomot, hagymát és fokhagymát apróra vágd.
A halnak frissnek kell lennie, hogy megőrizzük az étel textúráját és ízét. A megfelelő méretű szeletek segítenek a hal egyenletes főzésében.
Egy nagy serpenyőben hevítsd az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket 3-4 percig, amíg a hagyma üveges nem lesz.
A fokhagyma gyorsan megéghet, ezért ügyelj arra, hogy a hőmérséklet ne legyen túl magas.
Add hozzá a paprikát és paradicsomot, majd főzd őket 5-7 percig, amíg a paradicsom megpuhul és kiengedi a levét.
A paradicsomot nyugodtan nyomkodd szét egy kanállal, hogy gyorsabban kiengedje a levét, ami gazdagítja a szószt.
Öntsd hozzá a kókusztejet, sózd és borsozd. Keverd össze, és hagyd főzni 10 percig.
A kókusztej gazdag krémességet ad, miközben a fűszerek és a paradicsom íze egyesül benne.
Add hozzá a haldarabokat, és főzd további 10-15 percig, amíg a hal teljesen meg nem fő.
A hal könnyen széteshet, ezért óvatosan keverd, hogy megőrizze darabos formáját.
Facsard bele a lime levét, majd szórd meg friss korianderrel és chili szeletekkel. Tálald melegen, rizzsel vagy friss kenyérrel.
A koriander frissessége kiemeli a hal ízét, míg a lime és chili egyensúlyozza az étel gazdag krémességét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.