Myeongtae Soondae, koreai tőkehalas étel, rizs és szezámmag bevonattal

Myeongtae Soondae

A Myeongtae Soondae egy koreai étel, amely szárított tőkehalból, rizsből és fűszerekből készül. Az étel az ősi koreai konyhából származik, és a tradicionális recept szerint a rizst és a halat fűszeres szószokkal és hagymával keverik. A tálalás során gyakran szezámmaggal vagy friss korianderrel díszítik, hogy különleges, friss ízekkel gazdagítsák az ételt. Ez az étel remek választás lehet egy fűszeres étkezéshez, amely a tradicionális koreai ízeket hozza el.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Myeongtae (szárított tőkehal)
100 g Rizs
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Ginger
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámmag
300 ml Víz
1 tk.
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A szárított tőkehalszeleteket vízbe áztasd 30 percig, hogy visszanyerjék a frissességüket. Ezután vágd fel apró darabokra.

    A tőkehalat érdemes alaposan átáztatni, hogy a sótartalom csökkenthető legyen.

    2

    A rizst főzd meg az előírt módon. A rizst ajánlott enyhén al dente állagúra főzni, hogy jól illeszkedjen a töltelékhez.

    A rizst nem szabad túlfőzni, mivel a túl puha rizs nehezebben tartja meg a töltelék alakját.

    3

    A vöröshagymát aprítsd finomra, a fokhagymát pedig zúzd össze. Egy serpenyőben hevíts olajat, és pirítsd meg a hagymát és a fokhagymát.

    A fokhagyma és hagyma pirításakor ügyelj arra, hogy ne égjenek meg, mert a keserű íz rontja az ételt.

    4

    Add hozzá a felaprított tőkehalat, és pirítsd össze a hagymával. Fűszerezd gyömbérrel és szójaszósszal. Keverd jól össze, hogy a hal teljesen átvegye a fűszereket.

    A gyömbér és szójaszósz finom, mély ízt ad a halnak, de ne hagyd őket túl sokáig a serpenyőben, hogy megőrizzék frissességüket.

    5

    Amikor a tőkehal és a rizs jól összesült, szedd le a tűzről, és hagyd kihűlni.

    Az ízeknek időt kell adni, hogy összeérjenek, így a hűlés segít a fűszerek harmonizálásában.

    6

    A tölteléket tedd egy hengeres formába, és nyomkodd jól bele. Ezután forgasd a szezámmagban, hogy finom ropogós bevonatot kapjon.

    A formázás során ügyelj arra, hogy egyenletesen nyomd a tölteléket, hogy a végeredmény jól szeletelhető legyen.

    7

    A kész Myeongtae Soondae-t tálald frissen, melegen. Kínálhatod mellé egy kis szójaszószt vagy pirított szezámmagot.

    Tálaláskor egy friss zöldséggel, például korianderrel is díszítheted.