A csirke porcokat alaposan tisztítsd meg, majd vágd kisebb darabokra, hogy könnyen felfűzhessük a pálcikákra.
A csirke porcokat kérheted a hentesnél előkészítve, hogy könnyebben dolgozhass vele.
A szójaszószt, mirint, cukrot, szezámolajat, reszelt fokhagymát és gyömbért keverd össze egy tálban.
Az ízek keverésekor figyelj arra, hogy a cukor teljesen feloldódjon.
A csirke porcokat tedd a szójaszószos keverékbe, és hagyd pácolódni 30-45 percig, hogy a hús átvegye az ízeket.
Minél hosszabb ideig pácold, annál ízesebb lesz a csirke.
A pálcikákat áztasd be vízbe 10-15 percre, hogy ne égjenek meg a grillezés során.
Az áztatás megakadályozza, hogy a pálcikák túl hamar megégjenek, és lehetővé teszi a fokozatos grillezést.
A csirke porcokat fűzd fel a pálcikákra, majd tedd őket a grillre vagy grillserpenyőbe.
Ne tedd túl közel a csirkét a hőforráshoz, mert az túl gyorsan megégetheti a külső réteget anélkül, hogy a belseje átsülne.
A csirke porcokat 10-15 percig grillezd, közben időnként kend meg a maradék szójaszószos páccal.
Az ismételt pácolás segít a húsnak megőrizni a szaftosságát és gazdag ízét.
Tálald a kész Nankotsu Yakitorit friss zöldhagymával megszórva és szezámmaggal díszítve.
A friss zöldhagyma és a szezámmag ropogósságot ad a kész ételnek, és friss ízt biztosít.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.