Nankotsu Yakitori csirke porc grillezve, zöldhagymával és szezámmaggal tálalva

Nankotsu Yakitori - Csirke porc

A Nankotsu Yakitori a japán konyha egyik híres és finom ételének számít. A yakitori tradicionálisan csirke húsból készül, de az egyes részek, mint a csirke porc is nagyon népszerűek a helyi éttermekben. A Nankotsu Yakitori egy igazi street food étel, amely az utcákon grillezve, pálcikákon tálalva kapható. Az ízletes pác és a grill hatására a csirke szaftos marad, miközben kívül ropogós lesz. Ez az étel igazi ínycsiklandó élményt nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 g Csirke porc
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Mirin
1 ek. Cukor
1 tk. Szezámolaj
1 clove Fokhagyma
1 cm Friss gyömbér
10 db Pálcika (yakitori pálcika)
1 tk. Szezámmag
1 szál Zöldhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirke porcokat alaposan tisztítsd meg, majd vágd kisebb darabokra, hogy könnyen felfűzhessük a pálcikákra.

    A csirke porcokat kérheted a hentesnél előkészítve, hogy könnyebben dolgozhass vele.

    2

    A szójaszószt, mirint, cukrot, szezámolajat, reszelt fokhagymát és gyömbért keverd össze egy tálban.

    Az ízek keverésekor figyelj arra, hogy a cukor teljesen feloldódjon.

    3

    A csirke porcokat tedd a szójaszószos keverékbe, és hagyd pácolódni 30-45 percig, hogy a hús átvegye az ízeket.

    Minél hosszabb ideig pácold, annál ízesebb lesz a csirke.

    4

    A pálcikákat áztasd be vízbe 10-15 percre, hogy ne égjenek meg a grillezés során.

    Az áztatás megakadályozza, hogy a pálcikák túl hamar megégjenek, és lehetővé teszi a fokozatos grillezést.

    5

    A csirke porcokat fűzd fel a pálcikákra, majd tedd őket a grillre vagy grillserpenyőbe.

    Ne tedd túl közel a csirkét a hőforráshoz, mert az túl gyorsan megégetheti a külső réteget anélkül, hogy a belseje átsülne.

    6

    A csirke porcokat 10-15 percig grillezd, közben időnként kend meg a maradék szójaszószos páccal.

    Az ismételt pácolás segít a húsnak megőrizni a szaftosságát és gazdag ízét.

    7

    Tálald a kész Nankotsu Yakitorit friss zöldhagymával megszórva és szezámmaggal díszítve.

    A friss zöldhagyma és a szezámmag ropogósságot ad a kész ételnek, és friss ízt biztosít.