Nasi Campur sertéshússal, gazdag pörkölt rizses étel friss korianderrel és lime-mal díszítve

Nasi Campur sertéshússal

A Nasi Campur egy hagyományos indonéz étel, amely gazdag ízvilágáról ismert. Az ételt gyakran a rizs, a pörkölt hús és a friss zöldségek kombinációjával tálalják. A nasi campur alapját az indonéz konyha adja, amely híres a fűszeres és ínycsiklandó ételeiről. A sertéshússal készült változat igazán gazdag ízvilágot kínál, amely a kókusztej krémessége és a friss koriander frissessége tökéletesen kiegészíti.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Sertéshús (comb vagy lapocka)
300 g Basmati rizs
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Fűszerkeverék (nasi campur fűszerkeverék)
1 tk. Cukor
200 ml Kókusztej
1 db Tojás
1 ek. Friss koriander
1 db Lime
2 szál Zöldhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéshúst vágd kis kockákra, majd párold meg egy serpenyőben egy kis olajon.

    A sertéshúst lehetőség szerint pörköld meg, hogy egy gazdagabb ízt adjon a végeredménynek.

    2

    Add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és pirítsd őket együtt, amíg a hagyma üveges nem lesz.

    A fokhagymát finomra aprítsd, hogy még jobban kiadja az ízét a húsnak.

    3

    Öntsd hozzá a szójaszószt és a fűszerkeveréket, valamint egy kis cukrot. Alacsony lángon főzd 15-20 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Ha a szójaszósz túl sós, adj hozzá egy kis vizet, hogy enyhítsd.

    4

    A basmati rizst főzd meg a csomagolás utasításai szerint, majd tedd félre.

    A rizst ízesítheted egy kis sóval és olívaolajjal a főzés előtt.

    5

    A tojást verd fel, és egy serpenyőben süsd meg tükörtojás formájában.

    A tükörtojás elkészítésekor ügyelj, hogy a sárgája épen maradjon, hogy a tálaláskor jól nézzen ki.

    6

    A kész sertéshúst tálald a főtt rizs tetején, és kanalazd rá a kókusztejet.

    A kókusztej gazdag krémességet ad az ételnek, és kiemeli a sertéshús ízét.

    7

    Tálaláskor szórd meg friss korianderrel és zöldhagymával, majd csavarj rá egy kevés lime levét.

    A friss koriander és lime frissessége tökéletesen kiegészíti a gazdag ízeket.