Nattó rizzsel, japán étel, friss tojással és zöldhagymával tálalva

Nattó rizzsel

A nattó rizzsel egy tradicionális japán étel, melyet a nató, egy erjesztett szója étel, a friss tojás és a rizs tökéletes kombinációja alkot. A japán konyha egyik népszerű ételévé vált, mivel könnyen elkészíthető és tápláló. A nató különleges íze, amely enyhén savanykás és erjesztett, tökéletesen kiegészíti a puha rizst és a friss tojást. A wasabi és a szójaszósz még ízletesebbé teszi ezt a fogást.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Rizs
100 g Nattó
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Wasabi
1 szál Zöldhagyma
1 db Tojás
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst öblítsd le hideg víz alatt, majd tedd egy lábosba. Adj hozzá kétszeres mennyiségű vizet, és főzd körülbelül 15 percig, amíg megpuhul és a víz el nem párolog.

    A rizs alá egy csipet sót is tehetsz, hogy ízesebb legyen. Használhatsz rizs főző edényt, hogy biztosan jól megfőjön.

    2

    Amíg a rizs fő, a zöldhagymát apróra vágd fel, és tedd félre. A tojást egy tálban verd fel, majd tedd félre.

    Ha szereted a nyers tojást, akkor nyugodtan tálalhatod a rizsre. Ha kevésbé szereted, akkor puhára főzheted.

    3

    A rizs elkészülte után tedd a natót egy tálba, és keverd össze a szójaszószsal és a wasabival. Ha nem szereted a túl erős ízt, a wasabi mennyiségét csökkentheted.

    A nató íze elég erős, ezért nem szükséges túl sok szójaszósz. Kóstold meg, hogy beállíthasd a megfelelő ízhatást.

    4

    Amikor a rizs elkészült, tedd egy tálba, majd helyezd rá a natót, a felvert tojást, az apróra vágott zöldhagymát és a szezámmagot.

    A friss zöldhagyma és a szezámmag roppanós textúrát ad a fogásnak, míg a tojás lágy állagot biztosít.

    5

    Tálald az ételt azonnal, friss és ínycsiklandó formában.

    A nató és a tojás egy különleges ízkombinációt alkotnak, így érdemes frissen fogyasztani ezt az ételt.