A rizst öblítsd le hideg víz alatt, majd tedd egy lábosba. Adj hozzá kétszeres mennyiségű vizet, és főzd körülbelül 15 percig, amíg megpuhul és a víz el nem párolog.
A rizs alá egy csipet sót is tehetsz, hogy ízesebb legyen. Használhatsz rizs főző edényt, hogy biztosan jól megfőjön.
Amíg a rizs fő, a zöldhagymát apróra vágd fel, és tedd félre. A tojást egy tálban verd fel, majd tedd félre.
Ha szereted a nyers tojást, akkor nyugodtan tálalhatod a rizsre. Ha kevésbé szereted, akkor puhára főzheted.
A rizs elkészülte után tedd a natót egy tálba, és keverd össze a szójaszószsal és a wasabival. Ha nem szereted a túl erős ízt, a wasabi mennyiségét csökkentheted.
A nató íze elég erős, ezért nem szükséges túl sok szójaszósz. Kóstold meg, hogy beállíthasd a megfelelő ízhatást.
Amikor a rizs elkészült, tedd egy tálba, majd helyezd rá a natót, a felvert tojást, az apróra vágott zöldhagymát és a szezámmagot.
A friss zöldhagyma és a szezámmag roppanós textúrát ad a fogásnak, míg a tojás lágy állagot biztosít.
Tálald az ételt azonnal, friss és ínycsiklandó formában.
A nató és a tojás egy különleges ízkombinációt alkotnak, így érdemes frissen fogyasztani ezt az ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.