Nude gimbap, avokádóval, sárgarépával és uborkával

Nude gimbap

A gimbap egy tradicionális koreai étel, amely hasonlít a japán sushihoz, de a töltelékek és ízesítők különböznek. A Nude gimbap a friss zöldségekkel és avokádóval készült változata, amely mentes a fűszeres töltelékektől, így az egészséges étkezést keresők számára ideális választás. A nori lapok és a rizs kombinációja ropogós és lágyságot ad a textúrának, míg a friss zöldségek a gimbap friss ízét biztosítják.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizs
4 lap Nori (sushi lap)
1 db Sárgarépa
1 db Uborka
1 db Avokádó
1 ek. Halszósz
1 tk. Szezámmag
1 ek. Szójaszósz
0.5 tk. Fekete bors
1 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan mosd meg, majd főzd meg a csomagolás utasításai szerint. Miután elkészült, hagyd kicsit hűlni.

    A rizst mindig frissen főzd, és a rizs legyen ragadós, hogy könnyen formázható legyen.

    2

    A sárgarépát és az uborkát hámozd meg, majd vágd hosszú, vékony csíkokra.

    Ha gyorsabban szeretnél haladni, használhatsz zöldséghámozót a csíkok kialakításához.

    3

    Az avokádót hámozd meg, és szeleteld vékony csíkokra.

    Az avokádó szeletelésekor ügyelj arra, hogy ne sértsd meg a húsát, hogy szépen szeletelhető legyen.

    4

    A nori lapokat helyezd egy sima felületre, és az egyik oldalát kenj meg egy vékony réteg szezámolajjal, hogy jobban ragadjon a rizs.

    A szezámolaj nemcsak az ízét emeli ki, hanem segít, hogy a nori jobban ragadjon a rizshez.

    5

    A rizst oszd el egyenletesen a nori lapokon, majd helyezd el a sárgarépát, uborkát és avokádót a rizs közepére.

    Ne rakj túl sok tölteléket, mert így könnyebben össze tudod tekerni a gimbapot.

    6

    Az egészet óvatosan tekerd fel, mint egy sushi tekercset. A nori széleit enyhén nedvesítsd meg egy kis vízzel, hogy jól összeragadjon.

    A gimbapot szorosan tekert a legjobb, hogy a töltelék ne essen ki.

    7

    Miután elkészült a tekercs, vágd fel kisebb darabokra, és tálald szójaszósszal és halszósszal.

    A gimbapot hidegen vagy szobahőmérsékleten is tálalhatod, így könnyen elviheted ebédre is.