A rizst alaposan mosd meg, majd főzd meg a csomagolás utasításai szerint. Miután elkészült, hagyd kicsit hűlni.
A rizst mindig frissen főzd, és a rizs legyen ragadós, hogy könnyen formázható legyen.
A sárgarépát és az uborkát hámozd meg, majd vágd hosszú, vékony csíkokra.
Ha gyorsabban szeretnél haladni, használhatsz zöldséghámozót a csíkok kialakításához.
Az avokádót hámozd meg, és szeleteld vékony csíkokra.
Az avokádó szeletelésekor ügyelj arra, hogy ne sértsd meg a húsát, hogy szépen szeletelhető legyen.
A nori lapokat helyezd egy sima felületre, és az egyik oldalát kenj meg egy vékony réteg szezámolajjal, hogy jobban ragadjon a rizs.
A szezámolaj nemcsak az ízét emeli ki, hanem segít, hogy a nori jobban ragadjon a rizshez.
A rizst oszd el egyenletesen a nori lapokon, majd helyezd el a sárgarépát, uborkát és avokádót a rizs közepére.
Ne rakj túl sok tölteléket, mert így könnyebben össze tudod tekerni a gimbapot.
Az egészet óvatosan tekerd fel, mint egy sushi tekercset. A nori széleit enyhén nedvesítsd meg egy kis vízzel, hogy jól összeragadjon.
A gimbapot szorosan tekert a legjobb, hogy a töltelék ne essen ki.
Miután elkészült a tekercs, vágd fel kisebb darabokra, és tálald szójaszósszal és halszósszal.
A gimbapot hidegen vagy szobahőmérsékleten is tálalhatod, így könnyen elviheted ebédre is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.