Oats Pongal zabpelyhes sárga lencsével, korianderrel és kókuszreszelékkel tálalva

Oats Pongal

Az Oats Pongal egy hagyományos indiai étel, amelyet zabpehelyből készítenek, és egy rendkívül tápláló, ínycsiklandó ételként szolgálnak fel. A zabpehely nemcsak hogy könnyen elérhető, hanem gazdag tápanyagokban is. A sárga lencse, a friss koriander, és a pörkölt zab a Pongal ételt valódi ínycsiklandó kombinációvá teszi. Ez az étel nagyszerű reggelire, vagy bármely fő étkezésre, és különösen egészséges választás vegetáriánusok számára.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Zabpehely
50 g Héjas moong dal (sárga lencse)
1 cm Friss gyömbér
1 db Zöld chili
2 ek. Kókuszreszelék
1 ek. Koriander
2 ek. Friss kókuszolaj
1 tk. Szezámmag
1 ek. Szójaszósz
1 ek. Aszalt kókusz
0.5 tk. Kaszorított mustármag
1 ek. Friss lime lé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A zabpelyhet egy serpenyőben pörköld meg alacsony lángon, amíg illatos és enyhén pirulni nem kezd.

    A zabpelyhet lassú tűzön pörköld, hogy ne égjen meg, és egyenletesen piruljon.

    2

    A héjas moong dalot (sárga lencse) öblítsd le alaposan, majd forrald fel egy kis vízben, amíg meg nem puhul.

    Ne főzd túl a lencsét, mert akkor nem fogják megfelelően illeszkedni a zabhoz.

    3

    A gyömbért és a zöld chilipaprikát vágd apróra, majd egy serpenyőben melegítsd fel a kókuszolajat. Add hozzá a gyömbért és chilit, és pirítsd őket 2-3 percig.

    A zöld chili fokozza az ízét a pongalnak, de ha nem szereted a csípőset, csökkentheted a mennyiségét.

    4

    Most add hozzá a pörkölt zabpelyhet, a főtt sárga lencsét és a kókuszreszeléket. Keverd össze jól.

    A zabpehely és a lencse egyenletesen vegyüljön össze a fűszerekkel, hogy minden falat gazdag ízű legyen.

    5

    A keverékhez szórd rá a koriandert, szezámmagot, mustármagot, és önts hozzá a lime levét. Keverd tovább, hogy az ízek összeérjenek.

    A koriander és a lime frissességet ad, míg a szezámmag ropogós textúrát biztosít.

    6

    Tálald forrón, és szórj rá egy kevés aszalt kókuszt a tetejére.

    Az aszalt kókusz különleges édes ízt ad, amely jól kiegészíti az étel fűszeres ízét.