A zabpelyhet egy serpenyőben pörköld meg alacsony lángon, amíg illatos és enyhén pirulni nem kezd.
A zabpelyhet lassú tűzön pörköld, hogy ne égjen meg, és egyenletesen piruljon.
A héjas moong dalot (sárga lencse) öblítsd le alaposan, majd forrald fel egy kis vízben, amíg meg nem puhul.
Ne főzd túl a lencsét, mert akkor nem fogják megfelelően illeszkedni a zabhoz.
A gyömbért és a zöld chilipaprikát vágd apróra, majd egy serpenyőben melegítsd fel a kókuszolajat. Add hozzá a gyömbért és chilit, és pirítsd őket 2-3 percig.
A zöld chili fokozza az ízét a pongalnak, de ha nem szereted a csípőset, csökkentheted a mennyiségét.
Most add hozzá a pörkölt zabpelyhet, a főtt sárga lencsét és a kókuszreszeléket. Keverd össze jól.
A zabpehely és a lencse egyenletesen vegyüljön össze a fűszerekkel, hogy minden falat gazdag ízű legyen.
A keverékhez szórd rá a koriandert, szezámmagot, mustármagot, és önts hozzá a lime levét. Keverd tovább, hogy az ízek összeérjenek.
A koriander és a lime frissességet ad, míg a szezámmag ropogós textúrát biztosít.
Tálald forrón, és szórj rá egy kevés aszalt kókuszt a tetejére.
Az aszalt kókusz különleges édes ízt ad, amely jól kiegészíti az étel fűszeres ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.