Okonomiyaki korianderrel, egyenletesen sütve, friss káposztával és korianderrel tálalva

Okonomiyaki korianderrel

Az Okonomiyaki egy hagyományos japán étel, melyet sokféleképpen készítenek. A korianderes változat különleges frissességet ad az ételnek, és jól passzol a káposztához. A koriander nemcsak a tészta ízét gazdagítja, hanem friss, üde színt is ad a fogásnak. Ez a japán étel tökéletes választás gyors étkezésre, de akár különleges alkalmakra is. A tartármártás és a koriander adja meg az étel karakterét, ami a friss ízek kedvelőinek igazi élvezetet jelent.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Liszt
150 g Fehér káposzta
2 db Tojás
100 ml Víz
1 ek. Sütőpor
2 ek. Szójaszósz
2 ek. Olaj
3 ek. Tartármártás
2 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdd azzal, hogy finomra vágod a káposztát és a friss koriandert. A koriandert apróra vágd, hogy egyenletesen eloszoljon a tésztában.

    A koriander friss íze nagyszerűen passzol az okonomiyakihoz, de ha nem szereted, el is hagyhatod.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a vizet és a szójaszószt. A tésztának lágy, de nem túl folyós állagúnak kell lennie.

    A tészta állaga nagyon fontos, hogy a káposzta jól átsüljön, de a tészta ne legyen túl folyós.

    3

    Verd fel a tojásokat, és add hozzá a tésztához. Jól keverd el, hogy minden összetevő összeérjen.

    A tojásokat jól verd fel, hogy a tészta lágy és légies legyen.

    4

    Most add hozzá az apróra vágott káposztát és koriandert, majd keverd bele alaposan.

    Figyelj arra, hogy a koriander egyenletesen eloszoljon a tésztában, hogy minden falat ízes legyen.

    5

    Egy serpenyőt melegíts fel közepes lángon, és önts bele egy kevés olajat. Öntsd a tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen simítsd el, hogy kerek formát kapj.

    Ne tegyél túl sok tésztát a serpenyőbe, hogy elkerüld a tészta túlsütését vagy nem egyenletes sülését.

    6

    Süsd a tésztát 5-7 percig, majd fordítsd meg, és süsd a másik oldalát is aranybarnára.

    Használj egy lapátot vagy spatulát a tészta megfordításához, hogy ne törjön el.

    7

    Amikor kész, tedd ki a tányérra, és öntsd rá a tartármártást.

    A koriander friss íze kiemeli a mártás zamatát, ne felejts el szórni rá egy kis extra koriandert tálalás előtt!