Okonomiyaki tojással egyenletesen sütve, friss káposztával, egy kis sült húslappal tálalva

Okonomiyaki tojással

Az Okonomiyaki egy hagyományos japán étel, melyet sokféleképpen készítenek, azonban a tojásos változata az egyik legnépszerűbb. A friss káposzta és a tojás kombinációja egyedi ízt ad a tésztának, míg a mártás és a húslap fokozza az étel gazdag textúráját. A japán konyha szimbóluma, mely ideális gyors étkezésként vagy különleges alkalmakra is, amikor valami egyszerű és mégis különleges ételt keresel. Ne hagyd ki a tartármártást és a sült húslapot sem, mert ez adja meg az étel karakterét!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Liszt
150 g Fehér káposzta
2 db Tojás
100 ml Víz
1 ek. Sütőpor
2 ek. Szójaszósz
2 ek. Olaj
3 ek. Tartármártás
50 g Húslap
1 szál Tavaszi hagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdd azzal, hogy finomra vágod a káposztát. Érdemes apróra vágni, hogy a tészta sűrűbb legyen, és könnyebben összetapadjon. A tavaszi hagymát is vágd fel apróra.

    Ha a káposzta túl nagy darabokban van, az okonomiyaki nem fog egyenletesen átsülni. Vágd kis csíkokra!

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a vizet és a szójaszószt. A tésztának lágy, de nem túl folyós állagúnak kell lennie.

    Ha túl sűrű lenne, egy kis vizet adj hozzá, de ne legyen túl híg sem, mert akkor nem fog szépen megsülni.

    3

    Verd fel a tojásokat, és add hozzá a tésztához. Jól keverd el, hogy minden összetevő összeérjen.

    A tojások segítenek összefogni a tésztát, és egy lágy textúrát biztosítanak. Ne aggódj, ha nem lesz teljesen sima!

    4

    Most add hozzá az apróra vágott káposztát és a tavaszi hagymát, majd keverd bele alaposan.

    A káposzta frissessége adja az okonomiyaki textúráját, így ne hagyd ki, és próbáld meg apróra vágni.

    5

    Egy serpenyőt melegíts fel közepes lángon, és önts bele egy kevés olajat. Öntsd a tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen simítsd el, hogy kerek formát kapj.

    Ne tegyél túl sok tésztát a serpenyőbe, mert akkor nem fog rendesen átsülni.

    6

    Süsd a tésztát 5-7 percig, majd fordítsd meg, és süsd a másik oldalát is aranybarnára.

    Használj lapátot a forgatáshoz, hogy a tészta ne törjön el. Ha szükséges, egy kevés olajat önthetsz a serpenyőbe.

    7

    Amikor kész, tedd ki a tányérra, és öntsd rá a tartármártást. Tálalás előtt szórhatsz rá egy kis sült húslapot is, hogy extra ízt adj neki.

    Tálaláskor ne spórolj a mártással – az okonomiyaki egyik fontos része!