Olluquito sertéshússal, frissen tálalva, gazdag fűszeres ízekkel

Olluquito sertéshússal

Az olluquito egy tradicionális latin-amerikai étel, amely a közép- és dél-amerikai konyhában népszerű. A recept alapja az olluquito, egy gyökérzöldség, amelyet sertéshússal és különféle fűszerekkel készítenek. Az étel gazdag ízekben, és tökéletes választás egy laktató ebédhez vagy vacsorához. A koriander és kömény aromái kiemelik a hús és zöldségek ízét, míg a tej lágyítja az étel szaftját, hogy minden falat ízletes legyen.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Sertéshús
300 g Olluquito (júkaföldi zöldség)
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Zöld paprika
2 db Paradicsom
1 tk. Kömény
1 tk.
1 tk. Frissen őrölt bors
2 ek. Olivolaj
1 csokor Friss koriander
100 ml Tej

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéshúst vágd apró kockákra. A hagymát és fokhagymát hámozd meg, és apróra vágd.

    A sertéshúst érdemes előbb pácolni egy kis sóval és borssal, hogy ízesebb legyen.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.

    A fokhagyma gyorsan megpirul, így ügyelj, hogy ne égjen meg, különben keserűvé válhat.

    3

    Add hozzá a felkockázott sertéshúst a serpenyőbe, és pirítsd meg minden oldalát, amíg szépen meg nem pirul.

    Ne zsúfolj túl sok húst a serpenyőbe egyszerre, hogy mindegyik darab jól átsüljön.

    4

    A zöld paprikát és paradicsomot vágd fel, és add hozzá a húsos keverékhez. Főzd még 5-7 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A paradicsom segít egy kis nedvességet adni a keverékhez, így érdemes jól összekeverni.

    5

    Add hozzá a köményt, sót, borsot és a friss koriandert. Keverd jól össze, és főzd 10 percig.

    A kömény és a koriander intenzív ízt adnak az ételnek, így ne hagyd ki őket.

    6

    Az olluquitót vágd fel apró darabokra, és add hozzá a főzőfolyadékhoz. Add hozzá a tejet, és főzd tovább 15 percig, amíg az olluquito megpuhul.

    Az olluquito textúrája hasonló a krumplihoz, így érdemes alaposan megfőzni.

    7

    Miután minden jól megfőtt, tálald az ételt, és szórd meg friss korianderrel.

    A koriander frissességet ad a végső ételnek, és szép zöld színt biztosít.