A sertéshúst vágd apró kockákra. A hagymát és fokhagymát hámozd meg, és apróra vágd.
A sertéshúst érdemes előbb pácolni egy kis sóval és borssal, hogy ízesebb legyen.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.
A fokhagyma gyorsan megpirul, így ügyelj, hogy ne égjen meg, különben keserűvé válhat.
Add hozzá a felkockázott sertéshúst a serpenyőbe, és pirítsd meg minden oldalát, amíg szépen meg nem pirul.
Ne zsúfolj túl sok húst a serpenyőbe egyszerre, hogy mindegyik darab jól átsüljön.
A zöld paprikát és paradicsomot vágd fel, és add hozzá a húsos keverékhez. Főzd még 5-7 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A paradicsom segít egy kis nedvességet adni a keverékhez, így érdemes jól összekeverni.
Add hozzá a köményt, sót, borsot és a friss koriandert. Keverd jól össze, és főzd 10 percig.
A kömény és a koriander intenzív ízt adnak az ételnek, így ne hagyd ki őket.
Az olluquitót vágd fel apró darabokra, és add hozzá a főzőfolyadékhoz. Add hozzá a tejet, és főzd tovább 15 percig, amíg az olluquito megpuhul.
Az olluquito textúrája hasonló a krumplihoz, így érdemes alaposan megfőzni.
Miután minden jól megfőtt, tálald az ételt, és szórd meg friss korianderrel.
A koriander frissességet ad a végső ételnek, és szép zöld színt biztosít.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.