Omurice tál paradicsommal, egy finom japán étel tálalva

Omurice tál paradicsom

Omurice, egy japán klasszikus étel, amely rizsből és tojásból készül. A rizs omlettbe csomagolva tálalva, sült csirke és friss zöldségek kíséretében igazi ínycsiklandó ételt alkot. A japán konyha egyszerűsége és gazdag ízei egyesülnek ebben az ételben. Az omurice tál paradicsommal friss és üde ízt ad az ételhez, amit a petrezselyem és a fűszeres rizs még gazdagabbá tesz. Ez a recept egy tökéletes választás egy könnyed vacsorához vagy egy ínycsiklandó ebédhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Fehér rizs
3 db Tojás
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Piros paprika
150 g Sült csirkehús
3 ek. Ketchup
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 csokor Friss petrezselyem
1 db Paradicsom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst előzőleg főzd meg, és hagyd kihűlni. A legjobb, ha a rizst egy nappal előtte készíted el, hogy ne legyen túl ragacsos.

    Használj enyhén hűtött rizst, mert így könnyebben keveredhető a többi hozzávalóval.

    2

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd, a piros paprikát is kockázd fel.

    Minél kisebb darabokra vágod a zöldségeket, annál gyorsabban megpirulnak és jobban beleolvadnak az omurice-be.

    3

    Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és pirítsd meg a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek. Add hozzá a paprikát és süsd tovább 2-3 percig.

    A paprikát se hagyd túl sokáig a serpenyőben, hogy megőrizze friss ízét.

    4

    Add hozzá a sült csirkehúst, és pirítsd össze a zöldségekkel. Öntsd rá a ketchupot, sózd, borsozd, majd jól keverd össze.

    A csirkehús már előre sült legyen, így gyorsabban elkészíthető az étel.

    5

    A kihűlt rizst add hozzá a serpenyőhöz, és keverd össze a többi hozzávalóval. Pirítsd további 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A rizst folyamatosan kevergesd, hogy ne ragadjon le.

    6

    Készítsd el az omlettet: verj fel három tojást egy tálban, sózd meg, majd egy serpenyőben süsd meg őket egy vékony rétegben. Amikor megsült, óvatosan tedd rá a rizst és hajtsd össze.

    A tojást ne süsd túl, mert akkor nem lesz elég lágy, és nehéz lesz összefogni a rizst benne.

    7

    Tálalás előtt díszítsd az ételt friss petrezselyemmel, és egy szelet paradicsomot is tehetsz mellé.

    A friss petrezselyem nemcsak ízesíti, hanem színesíti is az ételt.