Onsen Tamago gombás rizzsel tálalva

Onsen Tamago gombás rizzsel

Az onsen tamago egy tradicionális japán étel, amely a tojás lágy főzését jelenti, míg a rizs és a gombás alapok tökéletes kiegészítést nyújtanak. Az étel a japán fürdőházak környékén vált népszerűvé, ahol a tojást lassú főzés révén, vízfürdőben készítették el, így az összes íz érezhető maradt a sárgájában. Az onsen tamago gombás rizzsel egy frissítő, mégis tápláló étel, amely tökéletes egy könnyed, mégis ínycsiklandó étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Tojás
200 g Rizs (fehér vagy barna rizs)
150 g Gomba (csiperkegomba)
1 db Hagyma
2 ek. Szójaszósz
2 ek. Olívaolaj
400 ml Víz
1 tk. Szezámmag
1 ek. Friss koriander
0.5 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst öblítsd le hideg vízben, majd tedd egy lábasba a vízzel. Főzd alacsony lángon 15-20 percig, amíg a rizs megpuhul és felszívja a vizet.

    Ha barna rizst használsz, hosszabb főzési időre van szükség. Tartsd szem előtt, hogy a rizst ne főzd túl, hogy megőrizze a textúráját.

    2

    A gombát tisztítsd meg és szeleteld fel. A hagymát apróra vágd. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a hagymát 2-3 percig, amíg üvegesedni kezd.

    A hagyma pirítása során figyelj arra, hogy ne égjen meg, mert a keserű íz tönkreteheti az ételt.

    3

    Add hozzá a gombát a hagymához, és pirítsd még 5-7 percig, amíg a gomba megpuhul és kiengedi a levét.

    A gombát ne tedd túl zsúfolt serpenyőbe, hogy egyenletesen piruljon.

    4

    Amikor a rizs és a gombák is elkészültek, tedd őket egy tányérra, és tartsd melegen.

    A gombákat tálalás előtt egy kevés szójaszósszal is ízesítheted, hogy még gazdagabb ízt kapjon.

    5

    A tojásokat egy kis lábasban forró vízben főzd 7-10 percig, amíg a fehérje megszilárdul, de a sárgája még folyós marad.

    A tökéletes onsen tamagohoz az a legjobb, ha a víz hőmérséklete 65-70°C körül van, így a tojás sárgája lágy marad.

    6

    A főtt tojásokat óvatosan hámozd meg, és tedd a gombás rizs tetejére. Szórd meg szezámmaggal és friss korianderrel.

    A szezámmag és koriander extra frissességet és ízt ad a fogásnak, és szépen díszíti is a tálat.