A rizst öblítsd le hideg vízben, majd tedd egy lábasba a vízzel. Főzd alacsony lángon 15-20 percig, amíg a rizs megpuhul és felszívja a vizet.
Ha barna rizst használsz, hosszabb főzési időre van szükség. Tartsd szem előtt, hogy a rizst ne főzd túl, hogy megőrizze a textúráját.
A gombát tisztítsd meg és szeleteld fel. A hagymát apróra vágd. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a hagymát 2-3 percig, amíg üvegesedni kezd.
A hagyma pirítása során figyelj arra, hogy ne égjen meg, mert a keserű íz tönkreteheti az ételt.
Add hozzá a gombát a hagymához, és pirítsd még 5-7 percig, amíg a gomba megpuhul és kiengedi a levét.
A gombát ne tedd túl zsúfolt serpenyőbe, hogy egyenletesen piruljon.
Amikor a rizs és a gombák is elkészültek, tedd őket egy tányérra, és tartsd melegen.
A gombákat tálalás előtt egy kevés szójaszósszal is ízesítheted, hogy még gazdagabb ízt kapjon.
A tojásokat egy kis lábasban forró vízben főzd 7-10 percig, amíg a fehérje megszilárdul, de a sárgája még folyós marad.
A tökéletes onsen tamagohoz az a legjobb, ha a víz hőmérséklete 65-70°C körül van, így a tojás sárgája lágy marad.
A főtt tojásokat óvatosan hámozd meg, és tedd a gombás rizs tetejére. Szórd meg szezámmaggal és friss korianderrel.
A szezámmag és koriander extra frissességet és ízt ad a fogásnak, és szépen díszíti is a tálat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.