Pan con chicharrón lilahagymával, friss korianderrel tálalva

Pan con chicharrón lilahagymával

A Pan con chicharrón egy népszerű latin-amerikai étel, amely az ínycsiklandó sült hús és friss zöldségek tökéletes kombinációja. A hús, a hagyma és a koriander közötti egyensúly igazán különlegessé teszi. Eredetileg egy egyszerű étkezésnek szánták, amelyet gyorsan és könnyedén el lehet készíteni. A Pan con chicharrón lilahagymával egy friss, ropogós étel, amely a hússal és tejföllel gazdagított ízeivel biztosan elnyeri a tetszésedet.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Pulykahús
1 db Lilahagyma
4 szelet Fehér kenyér
1 csokor Koriander
2 ek. Olívaolaj
1 db Citrom
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors
100 g Tejföl

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A pulykahúst vágd fel kis kockákra, majd sózd és borsozd meg. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a pulykahúst. Pirítsd 10-15 percig, amíg szépen megpirul.

    A hús pirításához használt olaj legyen elég forró, hogy ne főjön, hanem piruljon a hús.

    2

    Közben a lilahagymát vékony karikákra vágd, majd sózd meg. Hagyjuk állni 5 percig, hogy a hagyma kicsit megpuhuljon.

    A hagyma sózása segít abban, hogy enyhüljön a kesernyés íze, és puhábbá váljon.

    3

    A kenyérszeleteket pirítsd meg egy serpenyőben vagy kenyérpirítóban, amíg aranybarnák és ropogósak nem lesznek.

    Ne hagyd túl sokáig a kenyérszeleteket pirulni, mert könnyen megéghetnek. Egy kis olívaolajjal megkenve extra ízt adsz a pirítósnak.

    4

    Miután a hús megpirult, helyezd a pirított kenyérszeletekre, majd a tetejére rakj néhány karika lilahagymát.

    A kenyér tetejére tálalt hús ne legyen túl sok, hogy a kenyér ne ázzon el.

    5

    Facsarj rá friss citromlevet, és szórj a tetejére egy kis friss koriandert.

    A citromlé frissességet ad az ételnek, és kiemeli a hús ízét.

    6

    A végén tálald tejföllel a pan con chicharrónt, hogy még gazdagabbá tedd az ízeket.

    A tejföl krémessé teszi az ételt, és tökéletesen ellensúlyozza a fűszeres, sós ízeket.