Panini paradicsommal és mozzarellával, grillezve, aranybarna kenyérrel

Panini paradicsommal

A panini egy klasszikus olasz szendvics, amelyet gyakran használnak különféle feltétekkel, mint például sonka, sajt és zöldségek. A paradicsomos panini egy könnyed, ínycsiklandó változat, amely tökéletes választás reggelire, ebédre vagy vacsorára. Az olívaolajjal megpirított kenyér és a friss paradicsom gazdag ízvilágot ad a panininek, míg a mozzarella krémes textúrája tökéletesen kiegészíti az ételt. A panini gyorsan elkészíthető, és az olasz konyha egyik legnépszerűbb szendvicse.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 8 perc
Teljes 13 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 szelet Fehér kenyér
2 db Friss paradicsom
100 g Mozzarella sajt
1 ek. Olívaolaj
1 ek. Balsamico ecet
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A kenyérszeleteket helyezd egy tiszta felületre, majd egyesével kend meg olívaolajjal.

    Az olívaolaj segít abban, hogy a kenyér ropogós legyen sütés közben.

    2

    A paradicsomokat szeleteld fel vékonyan, és helyezd a kenyérszeletek egyik felére.

    A paradicsomot alaposan törd össze egy kicsit, hogy az ízek jobban kiáramoljanak.

    3

    Helyezd a mozzarellát a paradicsomra, és szórd meg sóval, borssal.

    A mozzarella sajt legyen friss, hogy jól megolvadjon, és a panini krémes legyen.

    4

    A másik szelet kenyeret helyezd rá, és finoman nyomd le a paninit, hogy a sajt megolvadjon sütés közben.

    Ha szeretnél extra ízt, adj hozzá egy kevés balsamico ecetet a paradicsomra, mielőtt lezárod a paninit.

    5

    Süsd a paninit egy előmelegített grill serpenyőben, mindkét oldalát 3-4 percig, amíg a kenyér aranybarna és ropogós lesz, a sajt pedig megolvad.

    Ha nincs grill serpenyőd, használhatsz egy hagyományos serpenyőt és egy másik nehezebb serpenyőt, hogy lenyomd a paninit.

    6

    Miután elkészült, tálald melegen, ízlés szerint borssal és balsamico ecettel ízesítve.

    Tálald a paninit azonnal, hogy a sajt még folyós és krémes legyen.