A kenyérszeleteket helyezd egy tiszta felületre, majd egyesével kend meg olívaolajjal.
Az olívaolaj segít abban, hogy a kenyér ropogós legyen sütés közben.
A paradicsomokat szeleteld fel vékonyan, és helyezd a kenyérszeletek egyik felére.
A paradicsomot alaposan törd össze egy kicsit, hogy az ízek jobban kiáramoljanak.
Helyezd a mozzarellát a paradicsomra, és szórd meg sóval, borssal.
A mozzarella sajt legyen friss, hogy jól megolvadjon, és a panini krémes legyen.
A másik szelet kenyeret helyezd rá, és finoman nyomd le a paninit, hogy a sajt megolvadjon sütés közben.
Ha szeretnél extra ízt, adj hozzá egy kevés balsamico ecetet a paradicsomra, mielőtt lezárod a paninit.
Süsd a paninit egy előmelegített grill serpenyőben, mindkét oldalát 3-4 percig, amíg a kenyér aranybarna és ropogós lesz, a sajt pedig megolvad.
Ha nincs grill serpenyőd, használhatsz egy hagyományos serpenyőt és egy másik nehezebb serpenyőt, hogy lenyomd a paninit.
Miután elkészült, tálald melegen, ízlés szerint borssal és balsamico ecettel ízesítve.
Tálald a paninit azonnal, hogy a sajt még folyós és krémes legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.