Papas arrugadas chorizóval, friss korianderrel tálalva

Papas arrugadas chorizóval

A Papas arrugadas egy hagyományos kanári-szigeteki étel, amely eredetileg csak egyszerű főtt krumplit jelentett, amit sóban főztek. Az étel népszerűsége fokozódott, amikor a helyiek hozzáadták a pirított chorizót, így egy igazán ínycsiklandó fogás született. A fűszeres, zsírban sült chorizó tökéletesen illik a sós, ráncos krumplihoz, és az étel nemcsak finom, hanem színes és gazdag ízvilágú is. A koriander friss íze pedig még tovább fokozza a gazdag aromát.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 50 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
800 g Kis újkrumpli
3 ek.
1 l Víz
200 g Chorizó kolbász
2 ek. Olívaolaj
3 gerezd Fokhagyma
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A krumplikat alaposan mosd meg, de ne hámozd meg. Tedd őket egy nagy fazékba, öntsd fel vízzel, és adj hozzá bőséges mennyiségű sót. Fedd le, és forrald fel.

    A sok só segít a krumplik bőrén a jellegzetes ráncos textúra kialakításában.

    2

    Amikor a víz felforrt, csökkentsd a hőt, és főzd a krumplikat 20-25 percig, amíg teljesen megpuhulnak.

    A krumplikat a vízben kell hagyni, hogy a só megmaradjon a bőrükön, ami a papas arrugadas jellegzetes ráncos megjelenését adja.

    3

    Amíg a krumpli fő, szeleteld fel a chorizót kis darabokra. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a chorizót, és pirítsd meg, amíg szép pirosra nem sül.

    A chorizó egy karakteres ízt ad az ételnek, és a benne lévő zsír segít ízesíteni a krumplikat.

    4

    Miután a chorizó megpirult, add hozzá az apróra vágott fokhagymát és pirítsd még egy percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A fokhagyma gyorsan megpirul, ezért figyelj rá, hogy ne égjen meg, mert akkor keserűvé válik!

    5

    Amikor a krumplik elkészültek, öntsd le róluk a vizet, és tedd vissza őket a fazékba. Rázd meg a fazekat, hogy a krumplik bőrén sókristályok képződjenek, és ráncosodjanak.

    A fazekat rázogatva a sókristályok eloszlanak a bőrön, így a papas arrugadas klasszikus textúrája jön létre.

    6

    Tálald a papas arrugadas-t a pirított chorizóval és fokhagymával. Friss korianderrel díszítheted, hogy még finomabb és illatosabb legyen.

    A koriander friss ízt ad az ételnek, de ha nem szereted, akár el is hagyhatod!