Paradicsomos káposzta friss kaporral és szaftos húsgombócokkal tálalva.

Paradicsomos káposzta

A Paradicsomos káposzta egy hagyományos magyar étel, amely friss, ropogós káposztából és gazdag paradicsomos szósszal készül. Az étel a magyar konyha egyszerű, de nagyszerű fogásai közé tartozik, és a vidéki konyhákban már generációk óta készítik. A paradicsomos káposzta nemcsak tápláló, hanem rendkívül ízletes is, és az egyik legnépszerűbb köretként tálalható húsételek mellé.

A paradicsomos káposzta az a fajta étel, amely egy-egy hosszú nap után igazi vigaszt nyújt. Az étel színes és ínycsiklandó, a fűszeres paradicsom és a friss káposzta összeolvadása pedig egyesíti a legjobb ízeket. Bár egyszerű, de mégis tökéletes, mivel jól illik mindenféle húsételekhez, legyen az pörkölt, sült hús vagy akár kolbász. Az étel készítése gyors és egyszerű, így akár hétköznap is könnyedén elkészíthetjük, de a vasárnapi asztalon is megállja a helyét.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
1 db Fejes káposzta
500 ml Paradicsomlé
1 db Hagyma
2 ek. Olaj
1 ek. Liszt
1 ek. Cukor
0.5 tk Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A káposztát vágd vékony csíkokra, majd egy lábosban kevés olajon párold meg a hagymával.

    A káposztát gyalulhatod is, ha nincs időd vékony csíkokra vágni. Fontos, hogy ne pirítsd, hanem párold a hagymát, hogy ne égjen meg.

    2

    Add hozzá a paradicsomlevet, és fűszerezd sóval, borssal és cukorral. Párold puhára a káposztát.

    A cukor segít ellensúlyozni a paradicsom savasságát. Kóstold meg, és ízlés szerint állítsd be a fűszerezést. Ha nincs paradicsomlé, használhatsz sűrített paradicsomot is, de ebben az esetben adj hozzá vizet.

    3

    Készíts világos rántást a lisztből és olajból, majd keverd a káposztához.

    A rántást folyamatosan kevergetve készítsd, hogy ne legyen csomós. Ha túl sűrű lenne, kevés vízzel hígíthatod. A rántástól lesz sűrűbb és krémesebb a főzelék.

    4

    Főzd tovább, amíg a káposzta megpuhul és a főzelék sűrűsödik.

    Főzés közben időnként keverd meg, hogy ne égjen le. Ha túl sűrű lenne, adhatsz hozzá egy kevés vizet.

    5

    Tálald melegen, akár főételként, akár köretként.

    Tálaláskor tehetsz rá tejfölt vagy joghurtot. Főételként sült kolbásszal vagy fasírttal is kínálhatod.