A Paradicsomos tészta egy igazi klasszikus étel, amely az olasz konyha szívét képviseli. Friss paradicsommal, fokhagymával és bazsalikommal készítve, a tészta egyszerű, de nagyszerű fogás, amely minden étkezést feldob. Az édes, lédús paradicsom és az illatos fűszerek tökéletes harmóniában vannak a tésztával, így minden falat egy friss élményt nyújt.
Az olasz konyha egyik legismertebb ételéről van szó, amit minden korosztály kedvel. Az évek során a paradicsomos tészta nemcsak Olaszországban, hanem világszerte is elterjedt. Az egyszerűségében rejlő finomság mindenki számára hozzáférhető, és könnyen elkészíthető. Tálalható akár egy baráti összejövetelen, vagy egy családi vacsorán, mindig a legjobb választás!
Forralj fel egy nagy lábas sós vizet, és főzd meg a tésztát a csomagolás utasításai szerint, majd szűrd le.
A tésztát mindig sós vízben főzd, hogy ízesebb legyen. A főzővízbe tehetsz egy kevés olajat is, hogy a tészta ne ragadjon össze. A tésztát al dente főzd, azaz ne legyen teljesen puha.
Közben forrázd le a paradicsomokat, majd húzd le a héjukat, és vágd kis kockákra.
A paradicsomokat könnyebben meghámozhatod, ha egy X-et vágsz a héjukba a forrázás előtt. Ha nincs időd a friss paradicsommal foglalkozni, használhatsz konzerv paradicsomot is.
Hevítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsd meg benne a vékonyra szeletelt fokhagymát.
A fokhagymát alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz.
Add hozzá a felkockázott paradicsomot, sózd, borsozd meg, és párold 10-15 percig, amíg a paradicsom szószos állagú lesz.
A paradicsomot addig párold, amíg a leve elpárolog és a szósz besűrűsödik. Ha túl savanyú a paradicsom, tegyél hozzá egy csipet cukrot.
Add hozzá a friss vagy szárított bazsalikomot, majd keverd össze a leszűrt tésztával.
A bazsalikom frissességet kölcsönöz a tésztának. A szárított bazsalikomból kevesebb is elég, mint a frissből.
Tálald a paradicsomos tésztát frissen reszelt parmezán sajttal megszórva.
A parmezán sajt helyett használhatsz más kemény sajtot is, például grana padanot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.