Paradicsomos tészta friss bazsalikommal és reszelt parmezán sajttal

Paradicsomos tészta

A Paradicsomos tészta egy igazi klasszikus étel, amely az olasz konyha szívét képviseli. Friss paradicsommal, fokhagymával és bazsalikommal készítve, a tészta egyszerű, de nagyszerű fogás, amely minden étkezést feldob. Az édes, lédús paradicsom és az illatos fűszerek tökéletes harmóniában vannak a tésztával, így minden falat egy friss élményt nyújt.

Az olasz konyha egyik legismertebb ételéről van szó, amit minden korosztály kedvel. Az évek során a paradicsomos tészta nemcsak Olaszországban, hanem világszerte is elterjedt. Az egyszerűségében rejlő finomság mindenki számára hozzáférhető, és könnyen elkészíthető. Tálalható akár egy baráti összejövetelen, vagy egy családi vacsorán, mindig a legjobb választás!

Előkészület 5 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 25 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
300 g Tészta (spagetti vagy penne)
500 g Paradicsom
3 gerezd Fokhagyma
3 ek. Olívaolaj
1 csokor Bazsalikom (friss vagy szárított)
1 tk. Info
0.5 tk. Bors
50 g Parmezán sajt (tálaláshoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Forralj fel egy nagy lábas sós vizet, és főzd meg a tésztát a csomagolás utasításai szerint, majd szűrd le.

    A tésztát mindig sós vízben főzd, hogy ízesebb legyen. A főzővízbe tehetsz egy kevés olajat is, hogy a tészta ne ragadjon össze. A tésztát al dente főzd, azaz ne legyen teljesen puha.

    2

    Közben forrázd le a paradicsomokat, majd húzd le a héjukat, és vágd kis kockákra.

    A paradicsomokat könnyebben meghámozhatod, ha egy X-et vágsz a héjukba a forrázás előtt. Ha nincs időd a friss paradicsommal foglalkozni, használhatsz konzerv paradicsomot is.

    3

    Hevítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsd meg benne a vékonyra szeletelt fokhagymát.

    A fokhagymát alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz.

    4

    Add hozzá a felkockázott paradicsomot, sózd, borsozd meg, és párold 10-15 percig, amíg a paradicsom szószos állagú lesz.

    A paradicsomot addig párold, amíg a leve elpárolog és a szósz besűrűsödik. Ha túl savanyú a paradicsom, tegyél hozzá egy csipet cukrot.

    5

    Add hozzá a friss vagy szárított bazsalikomot, majd keverd össze a leszűrt tésztával.

    A bazsalikom frissességet kölcsönöz a tésztának. A szárított bazsalikomból kevesebb is elég, mint a frissből.

    6

    Tálald a paradicsomos tésztát frissen reszelt parmezán sajttal megszórva.

    A parmezán sajt helyett használhatsz más kemény sajtot is, például grana padanot.