Párolt csirke zöldséges mártásban, friss petrezselyemmel tálalva

Párolt csirke zöldséges mártásban

A párolt csirke zöldséges mártásban egy könnyű, mégis tápláló étel, amely ideális választás a hétköznapi ebédekhez vagy vacsorákhoz. Az étel egyszerűsége és a friss zöldségek természetes íze teszi igazán különlegessé. Egy hagyományos magyar konyha ihlette fogás, amely mindig sikert arat.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Csirkecomb
2 db Répa
1 szál Zeller
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Liszt
200 g Tejföl
30 ml Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
10 g Petrezselyem (friss)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat tisztítsd meg, és szórd meg sóval és borssal. Hagyd állni 10 percig, hogy az ízek átjárják.

    Ha van időd, a csirkecombokat akár egy órával korábban is befűszerezheted, hogy még jobban átjárják az ízek.

    2

    A répát és a zellert vágd apró kockákra, a vöröshagymát finomra, a fokhagymát pedig zúzd össze.

    A zöldségek apró kockákra vágása biztosítja, hogy egyenletesen puhuljanak meg.

    3

    Hevítsd fel az olívaolajat egy mély serpenyőben, és pirítsd meg a csirkecombokat mindkét oldalukon, amíg enyhén aranybarna színt kapnak. Ezután vedd ki őket a serpenyőből.

    A csirkecombok előpirítása gazdagabb ízt ad az ételnek.

    4

    Ugyanabban a serpenyőben párold meg a hagymát, répát és zellert, amíg megpuhulnak. Add hozzá a fokhagymát, és párold még 1-2 percig.

    A hagymát alacsony lángon párold, hogy ne égjen meg.

    5

    Szórd meg a zöldségeket liszttel, keverd el, majd fokozatosan önts hozzá 2 dl vizet, hogy sűrű mártást kapj.

    A lisztet alaposan keverd el a zöldségekkel, hogy ne maradjanak csomók a mártásban. A vizet fokozatosan öntsd hozzá, folyamatosan kevergetve.

    6

    Tedd vissza a csirkecombokat a serpenyőbe, és öntsd hozzá a tejfölt. Lassú tűzön párold az ételt 20-25 percig, amíg a csirke teljesen megpuhul, és a mártás ízei összeérnek.

    A tejfölt a legvégén add hozzá, és ne forrald, mert kicsapódhat.

    7

    Tálald a párolt csirkét melegen, friss petrezselyemmel megszórva, főtt rizzsel vagy burgonyapürével kísérve.

    A friss petrezselyem feldobja az étel ízét és látványát.