Pastelón csípős paprikával, reszelt sajttal és friss korianderrel tálalva

Pastelón csípős paprikával

A pastelón egy klasszikus latin-amerikai étel, amely az édes és sós ízek kombinációját használja. A csípős paprikával és darált hússal töltött pastelón különleges ízvilágot ad, miközben a sült banán édes alapot biztosít. Az étel a karibi térségben rendkívül népszerű, és különösen ünnepi étkezések során fogyasztják. A fűszerek és a sajt hozzáadása egy igazán gazdag és ínycsiklandó fogást eredményez, amely minden étkezőt különlegessé tesz.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra 5 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Húsos darált sertéshús
3 db Plantain (érett banán)
4 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
2 db Piros chili paprika
1 db Zöld paprika
1 tk. Fűszeres só
2 ek. Olívaolaj
100 g Sajt (reszelt)
1 tk. Oregano
1 csipet Fűszeres bors
2 ek. Olívaolaj (sütéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A banánokat hámozd meg, és vágd hosszában kétfelé, majd egy serpenyőben pirítsd meg mindkét oldalát olívaolajban, amíg enyhén karamellizálódik.

    A banánt nem kell túl pirítani, csak annyira, hogy enyhén aranybarna színt kapjon, hogy megőrizze édességét.

    2

    A darált húsot egy serpenyőben kezd el sütni olívaolajban, majd add hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát, piros chili paprikát és zöld paprikát. Pirítsd meg, amíg a hús szép barna színt kap.

    A hús pirítása során ügyelj arra, hogy ne hagyd, hogy túlságosan kiszáradjon, így a textúrája puha marad.

    3

    Szórd hozzá a fűszeres sót, borsot és oregánót, majd jól keverd össze, és főzd további 5-7 percig, amíg az ízek összeérnek.

    A fűszerek jól eloszlanak, ha egy kicsit megforgatod a húst a serpenyőben.

    4

    Egy hőálló tálat készíts elő, és kezd el rétegezni. Az aljára tedd a sült banán felét, majd jöhet a hússal töltött keverék. A tetejére ismét banán kerül, és szórd meg reszelt sajttal.

    Ügyelj arra, hogy a sajtot egyenletesen oszlasd el, hogy szépen megolvadjon a sütés során.

    5

    Előmelegített sütőben 180°C-on süsd 20-25 percig, vagy amíg a sajt szép aranybarna nem lesz.

    Ha a sajt túl gyorsan barnul, érdemes letakarni a pastelónt alufóliával, hogy a közepén is jól átmelegedjen.

    6

    Tálalás előtt hagyd pihenni 5-10 percig, majd szeleteld fel és friss korianderrel díszítve tálald.

    A pihenés segít, hogy a rétegek stabilabbak legyenek, és könnyebben szeletelhető legyen.