Pav Bhaji klasszikus zöldségekkel, friss korianderrel, pirított zsemlével tálalva

Pav Bhaji klasszikus zöldségekkel

A Pav Bhaji egy híres indiai utcai étel, amely Mumbaiból származik. Eredetileg a munkások számára készítették gyors étkezésként, de az íze és egyszerűsége miatt hamar népszerűvé vált az egész országban. A klasszikus Pav Bhaji fő összetevői a krémes fűszeres zöldségek és a pirított Pav, ami egy puha fehér zsemle. A Pav Bhaji a fűszeres és enyhén csípős étel, amely az egész család számára ideális választás egy könnyed, ínycsiklandó étkezéshez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Krumpli
200 g Karfiol
100 g Zöldborsó
1 db Piros paprika
2 db Paradicsom
1 db Hagyma
2 ek. Pav bhaji masala fűszerkeverék
1 ek. Szójaszósz
1 tk.
1 ek. Friss koriander
8 db Pav (puha fehér zsemle)
2 ek. Vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Először is hámozd meg és vágd fel a krumplit, majd főzd meg sós vízben, amíg megpuhul.

    Ha gyorsabban szeretnéd, kisebb darabokra vágd a krumplit, így gyorsabban megfő.

    2

    A karfiolt és a zöldborsót is tedd forró vízbe, és főzd 5-7 percig, amíg megpuhulnak.

    A karfiolnak nem kell teljesen puhára főni, hogy egy kis textúrát megőrizzen.

    3

    Közben egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, és pirítsd meg rajta az apróra vágott hagymát, amíg aranybarna nem lesz.

    A hagyma pirítása segít kihozni az ételből az édességet, és egy mélyebb ízt ad.

    4

    Add hozzá az apróra vágott paradicsomot és a piros paprikát. Pirítsd, amíg a paradicsom szétfő és a keverék sűrűsödni kezd.

    A paradicsomot nyomkodd szét egy fakanállal, hogy gyorsabban kifőjön belőle a lé.

    5

    Ezután add hozzá a Pav Bhaji masalát, sót, szójaszószt, majd a megfőtt zöldségeket (krumplit, karfiolt, zöldborsót). Alaposan keverd össze, és pürésítsd egy kicsit, hogy a zöldségek krémesebbé váljanak.

    Használhatsz egy krumplinyomót a pürésítéshez, hogy az ízek jobban összeérjenek.

    6

    Tedd vissza a serpenyőt a tűzre, és főzd még 5-7 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Ne hagyd, hogy a keverék túl sűrűsödjön, ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy elérd a kívánt állagot.

    7

    A Pav (puha fehér zsemle) darabokat pirítsd meg a vajon, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    A Pavot forrón, ropogósra pirítva tálald, hogy jól illeszkedjen a meleg bhajihoz.

    8

    Tálald a Pav Bhajit a pirított Pav-zsemlékkel, és szórd meg friss korianderrel.

    A koriander frissességet ad a végső ételnek, és egy kellemes színt is ad a tálalásnak.