Pelau füstölt hallal, rizs, kókusztej és friss koriander tálalva

Pelau füstölt hallal

A Pelau egy tradicionális karibi étel, amelyet hal, hús vagy zöldségek felhasználásával készítenek. A füstölt hal gazdag és karakteres íze jól illik a rizshez, amit kókusztej és különböző fűszerek gazdagítanak. Az étel a karibi kultúra fontos része, és minden falatja egy különleges ízélményt nyújt. A koriander frissessége és a kókusztej krémessége teszi teljessé ezt az ételt, amely tökéletes választás a hétköznapokra és ünnepi alkalmakra is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Füstölt hal
1 db Hagyma
1 db Paprika
2 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
300 g Rizs
200 ml Kókusztej
2 ek. Olaj
1 tk.
0.25 tk. Bors
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A füstölt halat szeleteld fel kisebb darabokra. A hagymát és a fokhagymát hámozd meg, majd apróra vágd. A paprikát is tisztítsd meg, és vágd fel kockákra.

    A füstölt halat előre beáztathatod egy kicsit vízbe, hogy kevésbé legyen sózott.

    2

    Egy nagy serpenyőben vagy lábosban hevítsd fel az olajat, majd add hozzá a hagymát és fokhagymát. Pirítsd meg őket, amíg üvegesek nem lesznek.

    A hagymát lassan pirítsd, hogy ne keseredjen meg, és az ízek jobban kioldódjanak.

    3

    Add hozzá a paprikát, majd pár percig pirítsd, hogy egy kis színt kapjon. Ezután tedd hozzá a paradicsomot, és főzd őket össze, amíg a paradicsom levet enged.

    A paradicsomot lehet pürésíteni is, hogy simább szószt kapj.

    4

    Öntsd hozzá a kókusztejet, majd fűszerezd sóval és borssal. Keverd jól össze, majd tedd bele a felaprított füstölt halat. Főzd 10-15 percig, amíg a hal teljesen átmelegszik és az ízek összeérnek.

    Ha a szósz túl sűrű, egy kevés vizet adhatunk hozzá, hogy elérjük a kívánt állagot.

    5

    Egy külön edényben főzd meg a rizst a szokásos módon, majd ha elkészült, tedd hozzá a halas szószhoz. Jól keverd össze, és főzd még 5-7 percig, hogy a rizs átvegye a szósz ízét.

    A rizst ne főzd túl, hogy megőrizze a jó állagát és ne legyen túlságosan ragacsos.

    6

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel.

    A koriander friss íze jól kiegészíti a füstölt hal gazdag ízét, és egy kis színt ad az ételnek.