Pescado Taco grillezett hallal, káposztával és korianderrel

Pescado Taco

A Pescado Taco egy klasszikus mexikói fogás, amely különösen népszerű Baja California régióban, ahol a halászat nagy szerepet játszik a gasztronómiában. A könnyű, friss ízek, a grillezett vagy sült hal, a ropogós káposzta és a lime-lével átitatott tortilla tökéletes egyensúlyt teremtenek. A Pescado Taco tökéletes választás azoknak, akik egy egészségesebb, de mégis ízgazdag taco variációt szeretnének élvezni. A legjobb, ha frissen kifogott hallal készítjük, hogy a természetes tengeri aromák igazán érvényesüljenek.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Fehér húsú hal (pl. tőkehal, tilápia)
30 ml Lime lé
30 ml Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Őrölt római kömény
1 tk. Füstölt paprika
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
50 g Liszt (opcionális, ha panírozni szeretnéd)
10 db Kis kukorica tortilla
150 g Fehérkáposzta (vékonyra szeletelve)
1 db Piros hagyma
10 g Friss koriander
2 db Lime
100 g Joghurtos vagy majonézes szósz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat vágd kisebb darabokra, majd keverd össze a lime lével, olívaolajjal, zúzott fokhagymával, római köménnyel, füstölt paprikával, sóval és fekete borssal.

    Használj friss, bőr nélküli fehér húsú halat, például tőkehalat, tilápiát vagy hekket. A lime leve segít a halat kissé megfőzni, és friss ízt ad neki.

    2

    Hagyd a halat pácolódni legalább 30 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A hosszabb pácolási idő (akár 1 óra) még intenzívebb ízeket eredményez, de ne hagyd a halat túl sokáig a lime lében, mert túlságosan megfőhet.

    3

    Egy forró serpenyőben süsd a haldarabokat oldalanként 3-4 percig, amíg aranybarnára sülnek, és a belsejük omlós marad.

    A serpenyő legyen forró, de ne füstöljön, hogy a hal ne égjen meg. Ne süsd túl a halat, mert kiszáradhat. Akkor van kész, ha a belseje már nem áttetsző.

    4

    Ha panírozott változatot szeretnél, forgasd meg a haldarabokat lisztben, majd kevés olajban süsd aranybarnára.

    A panírozás extra ropogósságot ad a halnak. A lisztet fűszerezheted ugyanazokkal a fűszerekkel, mint a páchoz használtad.

    5

    A kukorica tortillákat enyhén pirítsd meg egy száraz serpenyőben, hogy rugalmasak maradjanak.

    A tortillákat ne pirítsd túl, mert törékennyé válnak. Csak annyira melegítsd meg, hogy könnyen hajtogathatók legyenek.

    6

    Tálald a tortillákon a sült haldarabokat, tetejére tegyél vékonyra szeletelt káposztát, aprított piros hagymát és friss koriandert.

    A káposzta ropogósságot, a piros hagyma pikáns ízt, a koriander pedig frissességet ad a tacónak. Használhatsz savanyú káposztát is.

    7

    Locsold meg joghurtos vagy majonézes szósszal, és kínáld lime szeletekkel, hogy mindenki frissen facsarhasson rá lime levet.

    A szósz krémes állagot és extra ízt ad a tacónak. A lime leve frissességet és savasságot kölcsönöz.