Picadillo mazsolával, gazdag húsos étel zöldségekkel és mazsolával tálalva

Picadillo mazsolával

A Picadillo egy tradicionális mexikói étel, amelyet főleg darált hússal, zöldségekkel és mazsolával készítenek. Az étel gazdag, édes és fűszeres ízeket hordoz, amelyeket a mazsola és a fűszerek keveréke ad. A története szorosan összefonódik a mexikói konyha gazdag kulturális hagyományaival, ahol a különböző ízek és textúrák harmóniája mindig kiemelt szerepet kapott. Képzeld el, ahogy az édes mazsola és a fűszeres hús ízei keverednek, miközben az étel illata átjárja a konyhát.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Darálthús (marha vagy sertés)
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Zöld paprika
2 db Paradicsom
50 g Mazsola
2 ek. Olívaolaj
2 db Krumpli
1 tk. Kömény
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Cukor
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd, a zöld paprikát és a paradicsomot kockázd fel.

    A zöldpaprika és paradicsom aprítása segít, hogy egyenletesebben főjön össze az étel.

    2

    A krumplikat hámozd meg és vágd kis kockákra.

    A krumpli kis kockákra vágása segít, hogy gyorsabban megpuhuljon.

    3

    Egy serpenyőben melegíts olívaolajat, és pirítsd meg benne a hagymát és fokhagymát, amíg üveges nem lesz.

    A hagyma és fokhagyma lassú pirítása gazdagabb ízt ad az ételnek.

    4

    Add hozzá a darálthúst és pirítsd meg, amíg szép barna színt nem kap.

    A hús pirítása segít a hús zsírjának kiolvadásában és a pörkölés mélyebb ízeket ad.

    5

    Add hozzá a felkockázott paradicsomot, zöld paprikát, a köményt, a sót, a borsot és a cukrot. Keverd jól össze.

    A cukor enyhíti a paradicsom savasságát, és segít egyensúlyba hozni az ízeket.

    6

    Add hozzá a krumplit és a mazsolát, majd öntsd fel vízzel, hogy éppen ellepje az ételt. Főzd alacsony lángon 15-20 percig, amíg a krumpli megpuhul.

    A mazsola édessége jól harmonizál a hús és zöldségek ízével, és különleges karaktert ad az ételnek.

    7

    Miután a krumpli megpuhult, tálald friss korianderrel díszítve.

    A koriander frissessége kiemeli az étel ízét, és szép zöld színt ad.