Picante de pollo con ají amarillo, fűszeres csirke pörkölt

Picante de pollo con ají amarillo

A Picante de pollo egy hagyományos perui étel, amely a sárga chili gazdag, fűszeres ízével készül. Az ají amarillo (sárga chili) adja ennek az ételnek a karakterét, és a csirke szinte felszívja a fűszeres szószt. A recept egyszerű, de rendkívül ínycsiklandó, mivel az összes hozzávaló egy harmonikus és tápláló ételt alkot. A Picante de pollo a perui konyha egyik klasszikus fogása, amit családok, barátok és vendégek számára egyaránt szeretettel készítenek. Ez az étel kiváló választás egy különleges vacsorához vagy egy ínycsiklandó hétvégi étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Csirke (felső comb vagy mell)
2 ek. Aji amarillo paszta (sárga chili)
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
4 db Krumpli
100 ml Tejföl
200 ml Kókusztej
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 csokor Cilantro (koriander)
1 db Citrom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkét tisztítsd meg, és vágd kisebb darabokra. A csontokat is elhagyhatod, ha szeretnéd, hogy könnyebben fogyasztható legyen.

    A csirke szaftosabb lesz, ha nem vágod túl kicsi darabokra, így érdemes közepes méretű szeleteket készíteni.

    2

    A vöröshagymát vágd finomra, a fokhagymát zúzd össze, és egy nagyobb serpenyőben, olívaolajon pirítsd meg őket, amíg üvegesek lesznek.

    Figyelj rá, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert akkor keserű íze lesz. Pirítsd közepes lángon.

    3

    Add hozzá az aji amarillo pasztát és a csirke darabokat, majd jól keverd össze. Pirítsd 3-4 percig, amíg a csirke elkezd barnulni.

    A chili paszta igazi ízt ad, ezért ne hagyd ki. Ha nem elég csípős, adj hozzá egy kis extra ají amarillot.

    4

    A krumplit hámozd meg, vágd fel kockákra, és tedd a serpenyőbe a csirke mellé. Öntsd rá a kókusztejet, és főzd 10-15 percig, amíg a krumpli megpuhul.

    A krumpli szívja magába a fűszereket, így gazdagabbá válik a szósz. Ha a szósz túl sűrű, adj hozzá egy kis vizet.

    5

    Amikor a krumpli és csirke megfőtt, öntsd hozzá a tejfölt, sózd, borsozd, majd keverd jól össze.

    A tejföl krémes állagot ad a szósznak, így a pörkölt még gazdagabb és lágyabb lesz.

    6

    Főzd még 5-10 percig alacsony hőmérsékleten, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Ha túl sűrűvé válik a szósz, egy kis vízzel könnyítheted rajta, hogy könnyebben márthasd a rizst.

    7

    Tálald a Picante de pollo-t friss korianderrel díszítve és egy szelet citrommal. Kínálj hozzá főtt rizst vagy friss kenyérrel.

    A koriander frissességet ad, és a citromlé segít kiegyensúlyozni a fűszeres ízeket.