Pisztrángos calzone frissen sütve

Pisztrángos calzone

A calzone az olasz konyha egyik legismertebb töltött pizzája, amelyet változatos töltelékekkel készítenek. Ez a füstölt pisztrángos változat egy egyedi, különleges ízvilágot képvisel, amelyet a kapribogyó, a póréhagyma és a citromhéj frissessége még izgalmasabbá tesz. Az olvadó sajt és a ropogósra sült pizzatészta tökéletes kontrasztot biztosít. Ha szereted a halas ételeket, ezt a calzone-t mindenképp érdemes kipróbálnod! Tipp: Ha még gazdagabb ízvilágot szeretnél, sütés után egy kevés citromlevet is csorgathatsz a calzone tetejére.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 18 perc
Teljes 33 perc
590 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Pizza tészta
200 g Füstölt pisztráng
150 g Krémes sajt (pl. mascarpone vagy krémsajt)
100 g Mozzarella sajt
100 g Póréhagyma
20 g Kapribogyó
1 tk. Citromhéj
2 gerezd Fokhagyma
10 ml Olívaolaj
10 g Friss kapor
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Ha bolti pizzatésztát használsz, hagyd szobahőmérsékleten 10 percig pihenni, hogy könnyebben nyújtható legyen.

    A sütőt alsó-felső sütésre állítsd, hogy a calzone egyenletesen süljön meg.

    2

    Lisztezett felületen nyújtsd ki a pizzatésztát kb. 3-4 mm vastagságúra. Formázz belőle egy nagy kört, majd vágd két egyenlő részre.

    A tésztát egyenletesen nyújtsd ki, hogy mindenhol azonos vastagságú legyen.

    3

    A póréhagymát vágd vékony szeletekre, és egy serpenyőben pirítsd meg olívaolajon közepes lángon, amíg kissé megpuhul.

    A póréhagymát ne pirítsd túl, mert megkeseredhet.

    4

    Add hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsd további 1 percig, majd hagyd kihűlni.

    A fokhagymát csak rövid ideig pirítsd, mert könnyen megég.

    5

    A krémes sajtot keverd össze az aprított kapribogyóval, a reszelt citromhéjjal, a sóval és a borssal.

    A kapribogyót alaposan csepegtesd le, mielőtt hozzáadod a sajthoz.

    6

    A füstölt pisztrángot vágd kisebb darabokra, és keverd össze a póréhagymás keverékkel.

    A pisztrángot szálkátlanítsd, mielőtt felaprítod.

    7

    A mozzarellát reszeld le, és keverd össze a kapros krémsajttal és a pisztrángos keverékkel.

    A mozzarellát közvetlenül felhasználás előtt reszeld le, hogy ne száradjon ki.

    8

    A tölteléket helyezd a tészta egyik felére, majd hajtsd rá a másik felét. A széleket egy villa segítségével nyomkodd le, hogy jól lezárd a calzone-t.

    A széleket alaposan nyomkodd le, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben. Kenheted a széleket egy kis vízzel vagy tojással, hogy jobban tapadjanak.

    9

    Egy kis tálban verd fel a tojást, majd kend meg vele a calzone tetejét, hogy szép aranybarnára süljön.

    A tojást vékony rétegben kend fel a calzone tetejére, hogy egyenletesen barnuljon.

    10

    Helyezd a calzone-t sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 15-18 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.

    Figyeld a calzone-t sütés közben, mert a sütési idő sütőfüggő lehet. Ha túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    11

    Sütés után hagyd kicsit hűlni, majd locsold meg egy kevés olívaolajjal és tálald melegen.

    Az olívaolaj extra ízt és fényt ad a calzone-nak.