Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Ha bolti pizzatésztát használsz, hagyd szobahőmérsékleten 10 percig pihenni, hogy könnyebben nyújtható legyen.
A sütőt alsó-felső sütésre állítsd, hogy a calzone egyenletesen süljön meg.
Lisztezett felületen nyújtsd ki a pizzatésztát kb. 3-4 mm vastagságúra. Formázz belőle egy nagy kört, majd vágd két egyenlő részre.
A tésztát egyenletesen nyújtsd ki, hogy mindenhol azonos vastagságú legyen.
A póréhagymát vágd vékony szeletekre, és egy serpenyőben pirítsd meg olívaolajon közepes lángon, amíg kissé megpuhul.
A póréhagymát ne pirítsd túl, mert megkeseredhet.
Add hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsd további 1 percig, majd hagyd kihűlni.
A fokhagymát csak rövid ideig pirítsd, mert könnyen megég.
A krémes sajtot keverd össze az aprított kapribogyóval, a reszelt citromhéjjal, a sóval és a borssal.
A kapribogyót alaposan csepegtesd le, mielőtt hozzáadod a sajthoz.
A füstölt pisztrángot vágd kisebb darabokra, és keverd össze a póréhagymás keverékkel.
A pisztrángot szálkátlanítsd, mielőtt felaprítod.
A mozzarellát reszeld le, és keverd össze a kapros krémsajttal és a pisztrángos keverékkel.
A mozzarellát közvetlenül felhasználás előtt reszeld le, hogy ne száradjon ki.
A tölteléket helyezd a tészta egyik felére, majd hajtsd rá a másik felét. A széleket egy villa segítségével nyomkodd le, hogy jól lezárd a calzone-t.
A széleket alaposan nyomkodd le, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben. Kenheted a széleket egy kis vízzel vagy tojással, hogy jobban tapadjanak.
Egy kis tálban verd fel a tojást, majd kend meg vele a calzone tetejét, hogy szép aranybarnára süljön.
A tojást vékony rétegben kend fel a calzone tetejére, hogy egyenletesen barnuljon.
Helyezd a calzone-t sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 15-18 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.
Figyeld a calzone-t sütés közben, mert a sütési idő sütőfüggő lehet. Ha túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Sütés után hagyd kicsit hűlni, majd locsold meg egy kevés olívaolajjal és tálald melegen.
Az olívaolaj extra ízt és fényt ad a calzone-nak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.