Egy kis tálban keverd össze a langyos vizet és az élesztőt, majd hagyd állni 5-10 percig, hogy az élesztő felfusson.
A langyos víz hőmérséklete fontos az élesztő aktiválásához. Ne legyen se túl hideg, se túl meleg.
Egy nagy tálba szitáld a lisztet, add hozzá a sót, majd öntsd hozzá az élesztős keveréket és az olívaolajat. Gyúrd össze a tésztát, amíg rugalmas állagú nem lesz. Ha túl ragacsos, adj hozzá még egy kevés lisztet.
A liszt szitálása levegősebbé teszi a tésztát. A sót ne érintkezzen közvetlenül az élesztővel.
Tedd a tésztát egy kiolajozott tálba, takard le konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen körülbelül 1 órán át, amíg a duplájára nem nő.
A tál kiolajozása megakadályozza a tészta letapadását. A meleg hely elősegíti a kelést. A konyharuha nedves legyen.
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Nyújtsd ki a tésztát lisztezett felületen körülbelül fél cm vastagságúra, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
A sütő előmelegítése elengedhetetlen a ropogós pizza eléréséhez. A tésztát lisztezett felületen könnyebb nyújtani.
Kend meg a tésztát olívaolajjal, majd egyenletesen oszlasd el rajta a szeletelt mozzarellát.
Az olívaolaj ízt ad a tésztának és megakadályozza, hogy a feltétek eláztassák.
Helyezd a frissen szeletelt fügéket a mozzarella tetejére, és szórd meg reszelt parmezánnal.
A füge legyen érett, de ne túl puha. A parmezán extra ízt ad.
Tedd a pizzát az előmelegített sütőbe, és süsd 15-20 percig, amíg a sajt megolvad és aranybarnára pirul, a tészta pedig ropogós lesz.
A sütési idő a sütőtől függően változhat. Figyeld a pizzát.
Vedd ki a pizzát a sütőből, majd helyezd rá a prosciutto szeleteket és a friss rukolát.
A prosciutto és a rukkola sütés után kerül a pizzára, hogy megőrizzék frissességüket és ízüket.
Csorgasd meg egy kevés mézzel és balzsamecettel, majd szeleteld fel és tálald azonnal.
A méz és a balzsamecet édes-savanyú ízt ad a pizzának, ami remekül passzol a fügéhez és a prosciuttóhoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.