Készítsd elő vagy vásárold meg a pizza tésztát, és nyújtsd ki a kívánt vastagságúra.
Ha házilag készíted a tésztát, pihentesd legalább 30 percig a nyújtás előtt, hogy könnyebben kezelhető legyen.
Keverd össze a mascarpone sajtot egy csipet sóval és borssal, majd kend egyenletesen a kinyújtott pizzatésztára.
A mascarpone legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyebben kenhető legyen. Ne vidd túlzásba a mennyiséget, mert a pizza elázhat.
Reszeld le a parmezánt, és szórd meg vele a mascarponés alapot.
Frissen reszelt parmezánnal sokkal intenzívebb ízt érhetsz el.
Vágd vékony szeletekre a paradicsomot, és helyezd el egyenletesen a pizza tetején.
A paradicsom legyen érett, de ne túl puha, hogy ne áztassa el a tésztát. A San Marzano paradicsomfajta különösen jó választás.
Szórd meg a szárított oregánóval, és locsold meg egy kevés olívaolajjal.
Ha van friss oregánód, azt is használhatod, de a szárított íze intenzívebb sütés közben. Jó minőségű extra szűz olívaolajat használj.
Helyezd előmelegített sütőbe 220°C-ra, és süsd 12 percig, vagy amíg a tészta aranybarnára sül.
A sütési idő függ a sütődtől. Figyeld a pizzát, és vedd ki, amikor a tészta aranybarna és a sajt megolvadt.
Miután kivetted a sütőből, díszítsd friss bazsalikomlevelekkel, és tálald azonnal.
A bazsalikomot csak a sütés után tedd rá, hogy megőrizze frissességét és aromáját.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.