Pizza Egiziana tálalva

Pizza Egiziana

A Pizza Egiziana a Közel-Kelet gazdag ízvilágát ötvözi az olasz konyha hagyományaival. Az egyiptomi konyhára jellemző fűszerek, mint a kömény, fahéj és kurkuma, különleges aromát adnak a darált húsnak, amit friss korianderrel és hagymával egészítenek ki. Ez a pizza tökéletes választás egy családi vacsorára vagy baráti összejövetelre, hiszen különleges, mégis könnyen elkészíthető étel. Az ízek harmóniája minden falatban érezhető.

Előkészület 25 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 40 perc
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Búzaliszt
200 ml Víz
10 g Élesztő
5 g
150 ml Paradicsomszósz
200 g Fűszeres darált hús (marha vagy bárány)
10 g Friss koriander
150 g Mozzarella sajt
1 db Hagyma
5 g Fűszerek (kömény, fahéj, koriander, kurkuma)
20 ml Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a pizzatésztát: keverd össze a lisztet, vizet, élesztőt és sót. Gyúrd sima tésztává, majd hagyd kelni 1 órát meleg helyen.

    A tészta akkor jó, ha duplájára kel. Ha nincs időd, használhatsz bolti pizzatésztát is.

    2

    Amíg a tészta kel, pirítsd meg a darált húst olívaolajon, és ízesítsd köménnyel, fahéjjal, korianderrel és kurkumával. Aprítsd fel a hagymát, és add hozzá a húsos keverékhez.

    A fűszereket ízlés szerint adagolhatod, de ne sajnáld őket, mert ez adja a pizza különleges ízét. Érdemes előre elkészíteni a húst, hogy az ízek összeérjenek.

    3

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy sütőlapot vagy pizzakövet.

    A pizzakő használata segít abban, hogy a tészta ropogósabb legyen. Ha nincs pizzaköved, a sütőlap is megteszi, de érdemes a sütőlapot is előmelegíteni.

    4

    Nyújtsd ki a tésztát vékonyra, majd helyezd a sütőlapra. Kend meg a paradicsomszósszal, szórd meg a mozzarellával, és helyezd rá a fűszeres darált húst és a hagymát.

    A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, hogy ne ragadjon. A feltéteket egyenletesen oszlasd el a pizzán.

    5

    Süsd a pizzát 12-15 percig, vagy amíg a tészta aranybarnára sül és a sajt megolvad.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj rá, hogy a tészta ne égjen meg. Ha a sajt hamarabb megolvad, mint a tészta megsülne, takard le a pizzát alufóliával.

    6

    Sütés után szórd meg friss korianderrel és locsold meg olívaolajjal a tetejét.

    A friss koriander és az olívaolaj még finomabbá teszi a pizzát. Tálalás előtt hagyd egy kicsit hűlni, hogy ne égesd meg a szád.