Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a száraz élesztőt. Önts hozzá meleg vizet és olívaolajat, majd gyúrd össze, amíg rugalmas tésztát kapsz. Takard le, és hagyd kelni 1 órán át.
Ügyelj arra, hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlenül a sóval, mert az gátolhatja a felfutását.
A megkelt tésztát nyújtsd ki egy vékony, kör alakú formára, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Ha a tészta ragad, lisztezd meg a nyújtófelületet és a sodrófát.
Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, majd szórd meg reszelt mozzarellával.
A paradicsomszósz helyett használhatsz pizzaszószt vagy passzírozott paradicsomot is.
Helyezd a sonkaszeleteket a pizza tetejére, majd egyenletesen oszd el rajta az ananászdarabokat.
Használj jó minőségű, füstölt sonkát a még finomabb ízért.
Szórd meg oregánóval, majd helyezd előmelegített sütőbe.
Az oregánó mellett bazsalikomot vagy más fűszernövényt is használhatsz ízlés szerint.
Előmelegített sütőben, 220°C-on süsd 12-15 percig, amíg a tészta aranybarna lesz és a sajt megolvad.
A sütési idő függ a sütőtől, figyelj a pizzára, hogy ne égjen meg.
A sütőből kivett pizzát szeleteld fel és azonnal tálald. Jó étvágyat!
A frissen sült pizza a legfinomabb, de ha marad, hűtőben tárolhatod, és másnap is elfogyaszthatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.