Készítsd el a tésztát: keverd össze a lisztet, vizet, élesztőt és sót. Gyúrd sima tésztává, majd hagyd kelni 1 órán át meleg helyen.
A tészta akkor jó, ha nem ragad az edény falához. Ha mégis ragad, adj hozzá egy kevés lisztet.
Pirítsd meg a darált húst olívaolajon. Add hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát és paprikát. Ízesítsd köménnyel, paprikával és borssal.
A húst alaposan pirítsd meg, hogy ne maradjon nyers. A fűszerekkel bátran kísérletezz!
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy sütőlapot.
A magas hőfok biztosítja a pizza gyors és egyenletes átsülését.
Nyújtsd ki a tésztát kör alakúra, majd kend meg joghurttal, és vékonyan oszlasd el rajta a paradicsomszószt.
A joghurt helyett használhatsz tejfölt is. A paradicsomszószt ne vidd fel túl vastagon, hogy a tészta ne ázzon el.
Helyezd rá a húsos keveréket, egyenletesen eloszlatva a tésztán.
A húsos keveréket ne halmozd fel egy helyre, hanem egyenletesen oszlasd el a tésztán.
Süsd a pizzát 12-15 percig, vagy amíg a tészta aranybarna lesz, és a feltét megsül.
A sütési idő sütőtől függően változhat. Figyeld a pizzát, hogy ne égjen meg.
Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, és locsold meg olívaolajjal. Azonnal tálald melegen.
A friss petrezselyem és az olívaolaj fokozza az ízeket és a pizza megjelenését.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.