Pizza Maroccaine tálalva

Pizza Maroccaine

A Pizza Maroccaine különleges fűszerezésű darált bárányhúsával a marokkói konyha gazdag ízvilágát hozza el. A kömény, fahéj, gyömbér és kurkuma harmóniája olyan egyedi ízt kölcsönöz az ételnek, amely egy pillanat alatt az Észak-Afrikai hangulatot idézi meg. A friss koriander és a ropogós tészta kiválóan kiegészíti az ízeket, míg az olívaolaj teszi igazán autentikussá. Tökéletes választás különleges vacsorákra vagy családi összejövetelekre.

Előkészület 25 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 40 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Búzaliszt
200 ml Víz
10 g Élesztő
5 g
150 ml Paradicsomszósz
200 g Marokkói fűszeres darált bárányhús
10 g Friss koriander
150 g Mozzarella sajt
1 db Hagyma
5 g Fűszerek (fahéj, kömény, gyömbér, kurkuma, paprika)
20 ml Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a pizzatésztát: keverd össze a lisztet, vizet, élesztőt és sót. Gyúrd sima tésztává, majd hagyd kelni 1 órát meleg helyen.

    A tészta akkor jó, ha sima és rugalmas. A keléshez takard le a tésztát egy konyharuhával, és tedd meleg helyre. A kelési idő függ a hőmérséklettől, de legalább egy órát érdemes hagyni.

    2

    Amíg a tészta kel, pirítsd meg a darált bárányhúst olívaolajon. Adj hozzá fahéjat, köményt, gyömbért, kurkumát és paprikát. Aprítsd fel a hagymát, és add hozzá a húsos keverékhez.

    A fűszereket ízlés szerint adagolhatod. A bárányhús helyett használhatsz darált marhahúst is. A hagymát pirítsd meg a hússal együtt, hogy édesebb legyen.

    3

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy sütőlapot vagy pizzakövet.

    A pizzakő segít, hogy a tészta ropogósabb legyen. Ha nincs pizzaköved, használj sütőlapot.

    4

    Nyújtsd ki a tésztát vékonyra, majd helyezd a sütőlapra. Kend meg a paradicsomszósszal, szórd meg mozzarellával, és helyezd rá a fűszeres húst és hagymát.

    A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, hogy ne ragadjon le. A paradicsomszósz helyett használhatsz harissa pasztát is a marokkói ízekért.

    5

    Süsd a pizzát 12-15 percig, vagy amíg a tészta aranybarnára sül és a sajt megolvad.

    A sütési idő függ a sütőtől. Figyeld a pizzát, hogy ne égjen meg. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    6

    Sütés után szórd meg friss korianderrel és locsold meg olívaolajjal a tetejét.

    A friss koriander és az olívaolaj kiemelik a pizza ízeit. Ha nem szereted a koriandert, helyettesítheted petrezselyemmel. Kínálhatsz mellé joghurtos mártogatóst is.