Pizza Nigérienne tálalva

Pizza Nigérienne

A Pizza Nigérienne a nigériai konyha jellegzetességeit ötvözi az olasz pizza hagyományaival. A pálmaolaj gazdag ízvilágot ad a pizzának, míg a grillezett vagy főtt csirkemell a tökéletes feltétként szolgál. Az egyszerűen elkészíthető tészta és a friss zöldségek, mint a paradicsom és hagyma, még harmonikusabbá teszik ezt az ételt. Ideális választás egyedi és egzotikus vacsorához, amely garantáltan elnyeri a család és barátok tetszését.

Előkészület 25 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 40 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Búzaliszt
200 ml Víz
10 g Élesztő
5 g
50 ml Pálmaolaj
200 g Csirkemell (főtt vagy grillezett, csíkokra vágva)
150 g Mozzarella sajt
2 db Paradicsom
1 db Hagyma
10 g Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a pizzatésztát: keverd össze a lisztet, vizet, élesztőt és sót. Gyúrd sima tésztává, majd hagyd kelni 1 órát meleg helyen.

    A tészta keléséhez ideális hely a meleg, huzatmentes sütő, vagy egy meleg radiátor közelében. A tészta akkor jó, ha a duplájára nőtt.

    2

    Vágd vékony szeletekre a paradicsomot és aprítsd fel a hagymát. Készítsd elő a főtt vagy grillezett csirkemellet csíkokra vágva.

    A paradicsomot érdemes vékonyan szeletelni, hogy a sülés során ne áztassa el a tésztát. A csirkemellet előre is elkészítheted, így időt spórolhatsz.

    3

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy sütőlapot vagy pizzakövet.

    A sütőt érdemes legalább 20 percig előmelegíteni, hogy a pizzakő is átmelegedjen, így a pizza alja ropogósabb lesz.

    4

    Nyújtsd ki a tésztát vékonyra, majd kend meg pálmaolajjal egyenletesen. Helyezd rá a paradicsomszeleteket, szórd meg mozzarellával, majd tedd rá a csirkecsíkokat és az aprított hagymát.

    A pálmaolaj helyett használhatsz olívaolajat is. A feltéteket egyenletesen oszlasd el a tésztán, hogy mindenhol legyen belőlük.

    5

    Süsd a pizzát 12-15 percig, vagy amíg a tészta aranybarnára sül és a sajt megolvad.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj rá, hogy a tészta ne égjen meg. Ha a sajt hamarabb megolvad, mint ahogy a tészta megsülne, takard le a pizzát alufóliával.

    6

    Sütés után szórd meg friss petrezselyemmel. Azonnal tálald, hogy a pizza frissen élvezhető legyen.

    A petrezselymet közvetlenül a tálalás előtt szórd rá, hogy friss maradjon.