Egy tálban keverd össze a langyos vizet, a cukrot és a száraz élesztőt, majd hagyd állni 10 percig, hogy az élesztő aktiválódjon.
A víz ne legyen túl forró, mert az elpusztítja az élesztőt. Akkor jó, ha kézmeleg. Ha 10 perc után nem habzik az élesztő, valószínűleg nem jó, és újat kell használnod.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá az élesztős vizet és az olívaolajat. Gyúrd össze sima, rugalmas tésztává.
A tésztát addig gyúrd, amíg sima és rugalmas nem lesz. Ha túl ragacsos, adj hozzá még egy kevés lisztet. Ha túl száraz, adj hozzá egy kevés vizet.
Takard le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen kb. 1 órán át, amíg a duplájára nő.
A tésztát meleg, huzatmentes helyen keleszd. Ha nincs meleg helyed, tedd a sütőbe, és kapcsold be a legalacsonyabb hőfokra pár percre, majd kapcsold ki.
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és bélelj ki egy sütőlemezt sütőpapírral.
A sütőt érdemes alaposan előmelegíteni, hogy a pizza tésztája gyorsan megsüljön és ropogós legyen.
Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát kör alakúra, majd helyezd a sütőlemezre.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd, hogy ne ragadjon le. Ha a tészta nagyon összehúzódik, hagyd pihenni pár percig.
Kend meg a pizza tetejét paradicsomszósszal, majd szórd meg szárított oregánóval és fekete borssal.
Ne tegyél túl sok paradicsomszószt, mert a tészta elázhat. Az oregánó és a fekete bors ízlés szerint adagolható.
Szórd rá a reszelt mozzarellát, majd rendezd el a lilahagyma szeleteket és a kaliforniai paprikát.
A feltéteket egyenletesen oszlasd el a pizzán. A lilahagymát vékonyra szeleteld, hogy könnyen megsüljön.
Helyezd a sütőbe és süsd kb. 12-15 percig, amíg a szélek aranybarnára sülnek és a sajt megolvad.
A sütési idő sütőfüggő, figyelj a pizzára, nehogy megégjen. Ha van pizzaköved, azon még ropogósabb lesz a tészta.
Vedd ki a sütőből, majd szórd rá az apróra vágott biltong szeleteket és a reszelt cheddar sajtot, hogy kissé ráolvadjon.
A biltongot és a cheddar sajtot a sütés végén szórd a pizzára, hogy ne égjenek meg. A cheddar sajt gyorsan olvad, ezért figyelj rá.
Szórd meg friss korianderrel, hagyd kicsit hűlni, majd szeleteld és tálald melegen.
A koriander helyett használhatsz petrezselymet is, ha jobban szereted. A pizzát hagyd kicsit hűlni, mielőtt szeleteled, így könnyebben vágható.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.