Dél-afrikai stílusú pizza biltonggal és cheddarral

Pizza Sudafricana – Dél-afrikai biltonggal

A Pizza Sudafricana egyedülálló módon ötvözi a dél-afrikai biltong gazdag, fűszeres ízvilágát az olasz pizzával. A biltong, amelyet szárított, fűszeres marhahúsként ismernek, hagyományosan Dél-Afrikában készül, és rendkívül ízgazdag alapanyagnak számít. A cheddar sajt és a lilahagyma édes-füstös íze tökéletesen kiegészíti ezt az egyedülálló pizzát. Ha szereted a különleges húsos pizzákat, ezt a dél-afrikai változatot mindenképpen próbáld ki!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
870 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Finomliszt
7 g Száraz élesztő
300 ml Langyos víz
1 tk.
1 tk. Cukor
30 ml Olívaolaj
200 g Paradicsomszósz
200 g Mozzarella sajt
150 g Biltong (szárított, fűszeres marhahús)
100 g Cheddar sajt
1 db Lilahagyma
100 g Piros kaliforniai paprika
5 g Friss koriander
1 csipet Fekete bors
1 tk. Szárított oregánó

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a langyos vizet, a cukrot és a száraz élesztőt, majd hagyd állni 10 percig, hogy az élesztő aktiválódjon.

    A víz ne legyen túl forró, mert az elpusztítja az élesztőt. Akkor jó, ha kézmeleg. Ha 10 perc után nem habzik az élesztő, valószínűleg nem jó, és újat kell használnod.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá az élesztős vizet és az olívaolajat. Gyúrd össze sima, rugalmas tésztává.

    A tésztát addig gyúrd, amíg sima és rugalmas nem lesz. Ha túl ragacsos, adj hozzá még egy kevés lisztet. Ha túl száraz, adj hozzá egy kevés vizet.

    3

    Takard le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen kb. 1 órán át, amíg a duplájára nő.

    A tésztát meleg, huzatmentes helyen keleszd. Ha nincs meleg helyed, tedd a sütőbe, és kapcsold be a legalacsonyabb hőfokra pár percre, majd kapcsold ki.

    4

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és bélelj ki egy sütőlemezt sütőpapírral.

    A sütőt érdemes alaposan előmelegíteni, hogy a pizza tésztája gyorsan megsüljön és ropogós legyen.

    5

    Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát kör alakúra, majd helyezd a sütőlemezre.

    A tésztát lisztezett felületen nyújtsd, hogy ne ragadjon le. Ha a tészta nagyon összehúzódik, hagyd pihenni pár percig.

    6

    Kend meg a pizza tetejét paradicsomszósszal, majd szórd meg szárított oregánóval és fekete borssal.

    Ne tegyél túl sok paradicsomszószt, mert a tészta elázhat. Az oregánó és a fekete bors ízlés szerint adagolható.

    7

    Szórd rá a reszelt mozzarellát, majd rendezd el a lilahagyma szeleteket és a kaliforniai paprikát.

    A feltéteket egyenletesen oszlasd el a pizzán. A lilahagymát vékonyra szeleteld, hogy könnyen megsüljön.

    8

    Helyezd a sütőbe és süsd kb. 12-15 percig, amíg a szélek aranybarnára sülnek és a sajt megolvad.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj a pizzára, nehogy megégjen. Ha van pizzaköved, azon még ropogósabb lesz a tészta.

    9

    Vedd ki a sütőből, majd szórd rá az apróra vágott biltong szeleteket és a reszelt cheddar sajtot, hogy kissé ráolvadjon.

    A biltongot és a cheddar sajtot a sütés végén szórd a pizzára, hogy ne égjenek meg. A cheddar sajt gyorsan olvad, ezért figyelj rá.

    10

    Szórd meg friss korianderrel, hagyd kicsit hűlni, majd szeleteld és tálald melegen.

    A koriander helyett használhatsz petrezselymet is, ha jobban szereted. A pizzát hagyd kicsit hűlni, mielőtt szeleteled, így könnyebben vágható.