Pizzás palacsinta

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Búzaliszt
2 db Tojás
250 ml Tej
100 ml Szódavíz
1 csipet
2 ek. Napraforgóolaj
200 g Paradicsomszósz
150 g Mozzarella sajt
100 g Szeletelt sonka
100 g Szeletelt gomba
1 tk. Oregánó
5 g Bazsalikom
0.5 tk. Őrölt fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá a tojásokat.

    A lisztet érdemes átszitálni, hogy elkerüld a csomók kialakulását a tésztában.

    2

    Fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a szódavizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.

    A szódavíz lazábbá teszi a tésztát, de ha nincs kéznél, helyettesítheted sima vízzel is.

    3

    Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig, hogy az alapanyagok jól összeérjenek.

    A pihentetés alatt a liszt jobban felszívja a nedvességet, így a palacsinták könnyebben sülnek majd.

    4

    Egy serpenyőt kenj ki kevés olajjal, és forrósítsd fel közepes lángon.

    A serpenyő legyen elég forró, mielőtt beleöntöd a tésztát, különben a palacsinta leragadhat.

    5

    Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el. Süsd 2-3 percig, amíg a szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől, majd fordítsd meg, és süsd további 1-2 percig.

    Ha a palacsinta túl gyorsan sül, vedd lejjebb a lángot, hogy ne égjen meg.

    6

    Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, időnként újraolajozva a serpenyőt.

    Érdemes minden palacsinta előtt egy picit olajozni a serpenyőt, hogy ne ragadjon le a tészta.

    7

    A paradicsomszószhoz keverd össze a sűrített paradicsomot, az oregánót, az apróra vágott bazsalikomot és az őrölt fekete borsot.

    A paradicsomszósz ízesítéséhez használhatsz egy kevés fokhagymát vagy chiliport is.

    8

    A kész palacsintákat kend meg a fűszeres paradicsomszósszal, majd helyezz rájuk szeletelt sonkát és gombát.

    A feltétekkel bátran kísérletezhetsz, használhatsz kukoricát, paprikát, olívabogyót vagy bármilyen más kedvenc pizzatölteléket.

    9

    Szórd meg a tetejüket reszelt mozzarella sajttal, majd hajtsd össze vagy tekerd fel.

    A mozzarella helyett használhatsz más sajtot is, például trappista vagy edami sajtot.

    10

    Helyezd a töltött palacsintákat egy sütőtálba, és 180°C-on süsd 10 percig, amíg a sajt megolvad és kissé megpirul.

    Ha szeretnéd, a sütőtálat előtte kend ki egy kevés vajjal, hogy a palacsinták ne ragadjanak le.

    11

    Tálald forrón, frissen aprított bazsalikommal megszórva.

    A bazsalikom helyett használhatsz más friss fűszernövényt is, például oregánót vagy petrezselymet.