Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá a tojásokat.
A lisztet érdemes átszitálni, hogy elkerüld a csomók kialakulását a tésztában.
Fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a szódavizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.
A szódavíz lazábbá teszi a tésztát, de ha nincs kéznél, helyettesítheted sima vízzel is.
Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig, hogy az alapanyagok jól összeérjenek.
A pihentetés alatt a liszt jobban felszívja a nedvességet, így a palacsinták könnyebben sülnek majd.
Egy serpenyőt kenj ki kevés olajjal, és forrósítsd fel közepes lángon.
A serpenyő legyen elég forró, mielőtt beleöntöd a tésztát, különben a palacsinta leragadhat.
Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el. Süsd 2-3 percig, amíg a szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől, majd fordítsd meg, és süsd további 1-2 percig.
Ha a palacsinta túl gyorsan sül, vedd lejjebb a lángot, hogy ne égjen meg.
Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, időnként újraolajozva a serpenyőt.
Érdemes minden palacsinta előtt egy picit olajozni a serpenyőt, hogy ne ragadjon le a tészta.
A paradicsomszószhoz keverd össze a sűrített paradicsomot, az oregánót, az apróra vágott bazsalikomot és az őrölt fekete borsot.
A paradicsomszósz ízesítéséhez használhatsz egy kevés fokhagymát vagy chiliport is.
A kész palacsintákat kend meg a fűszeres paradicsomszósszal, majd helyezz rájuk szeletelt sonkát és gombát.
A feltétekkel bátran kísérletezhetsz, használhatsz kukoricát, paprikát, olívabogyót vagy bármilyen más kedvenc pizzatölteléket.
Szórd meg a tetejüket reszelt mozzarella sajttal, majd hajtsd össze vagy tekerd fel.
A mozzarella helyett használhatsz más sajtot is, például trappista vagy edami sajtot.
Helyezd a töltött palacsintákat egy sütőtálba, és 180°C-on süsd 10 percig, amíg a sajt megolvad és kissé megpirul.
Ha szeretnéd, a sütőtálat előtte kend ki egy kevés vajjal, hogy a palacsinták ne ragadjanak le.
Tálald forrón, frissen aprított bazsalikommal megszórva.
A bazsalikom helyett használhatsz más friss fűszernövényt is, például oregánót vagy petrezselymet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.