A csirkecombokat fűszerezd sóval, borssal, fokhagymával és rozmaringgal. Locsold meg citromlével, majd pihentesd 10-15 percig.
A csirke előfűszerezése segít abban, hogy az ízek jobban átjárják a húst, így ízletesebb lesz.
Melegíts olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsd meg a csirkecombokat mindkét oldalon 4-5 percig, amíg szép aranybarnára sülnek.
A csirke gyors pirítása zárja be a szaftokat, így szaftosabb lesz.
Tedd a csirkecombokat egy sütőformába, és süsd előmelegített sütőben 180 °C-on 30-35 percig, amíg a csirke átsül.
A csirke átsütésekor érdemes egy hőmérőt használni, hogy biztosan elérje a 75 °C-ot a belsejében.
Közben készítsd el a polentát: egy lábasban forralj fel vizet, majd add hozzá a polentát, és folyamatosan kevergetve főzd 5-10 percig, amíg sűrűsödik.
Ha a polenta túl sűrűvé válik, adj hozzá egy kis extra vizet vagy tejt. A polentát akkor tekinthetjük késznek, amikor sima és krémes állagú.
A kész polentát keverd el vajjal és parmezán sajttal, majd tálald a csirkecombok mellé.
A parmezán gazdag, sajtos ízt ad a polentának, míg a vaj lágyabbá és krémesebbé teszi.
Tálald a sült csirkét a polentával, és frissen őrölt borssal díszítve.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.