Polenta sült csirkével, parmezánnal és friss fűszerekkel

Polenta sült csirkével

A polenta egy klasszikus olasz étel, amely kukoricából készül, és a hagyományos olasz konyhában köretként szolgál. A polenta egyedülálló textúrája és íze tökéletesen illik a fűszeres, ropogós csirkehúshoz. A parmezán és a vaj hozzáadása gazdagítja a polenta ízét, míg a sült csirkecombok szaftos, ínycsiklandó falatokat kínálnak. Ez a recept ideális választás egy ínycsiklandó, tápláló étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Polenta
4 db Csirkecombok
50 g Vaj
3 ek. Olívaolaj
3 gerezd Fokhagyma
2 ág Rozmaring
2 ek. Citromlé
1 csipet
1 csipet Frissen őrölt bors
50 g Parmezán sajt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat fűszerezd sóval, borssal, fokhagymával és rozmaringgal. Locsold meg citromlével, majd pihentesd 10-15 percig.

    A csirke előfűszerezése segít abban, hogy az ízek jobban átjárják a húst, így ízletesebb lesz.

    2

    Melegíts olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsd meg a csirkecombokat mindkét oldalon 4-5 percig, amíg szép aranybarnára sülnek.

    A csirke gyors pirítása zárja be a szaftokat, így szaftosabb lesz.

    3

    Tedd a csirkecombokat egy sütőformába, és süsd előmelegített sütőben 180 °C-on 30-35 percig, amíg a csirke átsül.

    A csirke átsütésekor érdemes egy hőmérőt használni, hogy biztosan elérje a 75 °C-ot a belsejében.

    4

    Közben készítsd el a polentát: egy lábasban forralj fel vizet, majd add hozzá a polentát, és folyamatosan kevergetve főzd 5-10 percig, amíg sűrűsödik.

    Ha a polenta túl sűrűvé válik, adj hozzá egy kis extra vizet vagy tejt. A polentát akkor tekinthetjük késznek, amikor sima és krémes állagú.

    5

    A kész polentát keverd el vajjal és parmezán sajttal, majd tálald a csirkecombok mellé.

    A parmezán gazdag, sajtos ízt ad a polentának, míg a vaj lágyabbá és krémesebbé teszi.

    6

    Tálald a sült csirkét a polentával, és frissen őrölt borssal díszítve.