Pork belly buns tálalva

Pork Belly Buns

A pork belly buns egy klasszikus ázsiai street food, amelyet különösen Tajvanon és Kínában kedvelnek. A párolt bao bun puha, párnás állaga tökéletesen harmonizál a szaftos, omlós sertéshússal és a friss zöldségekkel. Ezt az ételt gyakran hoisin szósszal ízesítik, ami egy édes és enyhén sós ízvilágot kölcsönöz neki. Ideális választás baráti összejövetelekhez, hiszen könnyen elkészíthető, látványos és rendkívül ízletes.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 2 óra
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Sertéshasaalja (pork belly)
8 db Bao bun (gőzgombóc)
100 ml Hoisin szósz
1 db Friss uborka
10 g Friss koriander
2 gerezd Fokhagyma
10 g Gyömbér
50 ml Szójaszósz
20 g Barna cukor
10 ml Szezámolaj
20 ml Rizsecet
500 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéshasaalját vágd nagyobb darabokra. Egy lábosban hevíts fel szezámolajat, majd pirítsd meg a húst minden oldalán aranybarnára.

    A szezámolaj adja az étel jellegzetes ízét. A húst alaposan pirítsd meg, hogy szép színt kapjon.

    2

    Add hozzá a szeletelt fokhagymát, gyömbért, szójaszószt, barna cukrot, rizsecetet és vizet. Lassú tűzön főzd 1,5 órán keresztül, amíg a hús omlós és szaftos lesz.

    A lassú főzés kulcsfontosságú, hogy a hús omlós legyen. Ha a folyadék túl hamar elfő, adj hozzá még egy kis vizet.

    3

    Készítsd elő a bao bun-okat. Ha fagyasztottat használsz, gőzöld meg őket a csomagoláson található utasítás szerint.

    A bao bun-ok gőzölése fontos, hogy puha és könnyű legyen. Ha nincs gőzölőd, használhatsz egy szűrőt egy lábos fölött.

    4

    Vágd fel az uborkát vékony szeletekre, és készítsd elő a friss koriandert.

    A vékony uborkaszeletek és a friss koriander frissességet és ropogósságot adnak az ételnek.

    5

    Amikor a hús elkészült, vedd ki a lábosból, és szeleteld vékony csíkokra. A főzőlevet sűrítsd be, hogy szósz állagú legyen.

    A főzőlé besűrítése intenzívebb ízt ad a szósznak. Ne hagyd teljesen elfőni, csak sűrűsítsd be.

    6

    Nyisd szét a bao bun-okat, és kend meg belsejüket hoisin szósszal. Helyezz bele egy-két szelet húst, uborkát és koriandert.

    A hoisin szósz édes és sós íze tökéletesen kiegészíti a húst. Ne spórolj a töltelékkel!

    7

    Tálald az elkészült pork belly bun-okat azonnal, melegen, extra hoisin szósszal az oldalán.

    Azonnal tálalva a legfinomabb, amikor a bao bun még puha és a hús meleg.