Pozole con chile ancho tálalva lime-mal, korianderrel és friss zöldhagymával

Pozole con chile ancho

A pozole con chile ancho egy hagyományos mexikói étel, amelyet chile ancho-val készítenek, ami egy füstös, enyhén édes ízt ad az ételnek. A pozole alapját a fehér kukorica adja, amely gazdagítja az ételt. A lime és koriander pedig frissít és élénkít, így az étel igazi mexikói ínycsiklandó fogás.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 óra 10 perc
Teljes 1 óra 30 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 l Zöldségleves
300 g Fehér kukorica (pozole)
2 ek. Olívaolaj
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Chili ancho
1 tk. Füstölt paprika
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
2 ek. Friss koriander
2 db Lime
2 szál Friss zöldhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd fel az olívaolajat egy nagy lábasban, és pirítsd meg a vöröshagymát és a fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.

    A hagyma és fokhagyma alapízt ad az ételnek, és az illata segíti kiemelni a chili ancho aromáját.

    2

    Add hozzá a chili ancho-t, a füstölt paprikát, a sót és a borsot, majd pirítsd még egy percig, hogy a fűszerek kiengedjék az ízüket.

    A chili ancho füstös és enyhén édes íze adja meg a pozole jellegzetes karakterét.

    3

    Öntsd hozzá a zöldségleveset, és add hozzá a fehér kukoricát (pozole). Forrald fel, majd csökkentsd a hőt, és főzd a hozzávalókat 30-40 percig.

    A kukorica biztosítja a pozole étel alapját és segít megadni a gazdag textúrát.

    4

    A végén facsard rá a lime levét, és szórd meg friss korianderrel és zöldhagymával.

    A lime frissít, és a koriander segít kiemelni a fűszerek ízét, miközben friss és zöld ízt ad.